23948sdkhjf

Svanehøj udvider direktionen

To internationale opkøb, en hastigt voksende medarbejderstab og en ordreindgang, som i 2021 har slået alle tidligere rekorder. Det går stærkt hos Svanehøj i disse år, og med udsigt til fortsat vækst i salget af pumpeløsninger styrker virksomheden nu sin direktion med en group CFO.

Valget er faldet på 42-årige Mikael Frølund. Han kommer fra en stilling som CFO i MT Højgaard-selskabet Scandi Byg og vil fremover udgøre Svanehøj-koncernens øverste ledelse sammen med CEO Søren Kringelholt Nielsen. Den nye CFO får ansvar for økonomi, HR og IT.

- Vi er inde i en periode med kraftig vækst og har samtidig lagt en meget ambitiøs strategi for de kommende år. Det indebærer en markant skalering af virksomheden, og her vil Mikael Frølund kunne bidrage med sin store viden og erfaring fra nogle af de største internationale koncerner i Nordjylland. Samtidig er han og Svanehøj et rigtig godt match på det personlige plan, siger Søren Kringelholt Nielsen.

- En fantastisk spændende mulighed

Mikael Frølund er stemplet ind hos Svanehøj per 3. januar 2022 med international erfaring fra koncerner som Aalborg Portland og Wrist Ship Supply i bagagen. Den profil passer rigtig godt ind hos Svanehøj, hvor ambitionen er at blive en globalt førende specialist i pumpeløsninger til fremtidens grønne brændstof.

Mikael Frølund startede sin erhvervskarriere i revisionsbranchen, hvor han i en årrække havde netop Svanehøj blandt sine kunder. Han har således fulgt virksomheden længe og betegner jobbet som group CFO som en fantastisk spændende mulighed. Ikke mindst i lyset af Svanehøjs vækststrategi, som blandt andet har medført opkøb af Force Technology Marine Equipment Service i 2020 og Wärtsilä Tank Control Systems i 2021. Aktuelt er målsætningen at fordoble omsætningen til 1 milliard kroner i 2026.

- Jeg kommer med et globalt mindset og flere års erfaring med strategi og ledelse på tværs af kulturer og lokationer i større koncerner. Det giver mig et rigtig godt udgangspunkt for at indgå i ledelsen hos Svanehøj, der ekspanderer internationalt i en marineindustri, som står foran enorme investeringer i grøn omstilling, siger Mikael Frølund.

Styrker fokus på eksekvering af strategien

Ansættelsen af Mikael Frølund er resultatet af en grundig og velovervejet rekrutteringsproces. CEO Søren Kringelholt Nielsen har de sidste godt halvandet år tegnet direktionen i Svanehøj alene. Men efter en længere periode med meget stærk vækst er det nu nødvendigt at udvide direktionen og styrke fokus på eksekvering af strategien.

- Vi har taget os rigtig god tid til at finde den helt rigtige profil til stillingen. Mikael Frølund er valgt ud fra et meget stærkt kandidatfelt og tilfører os en faglighed på CFO-niveau, som er helt afgørende for at indfri de ambitiøse målsætninger, vi har i Svanehøj, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11