23948sdkhjf

Skills-deltager vil inspirere andre til at vælge en håndværkeruddannelse

Ved Randers Maskinfabrik skyder svejsegnisterne ud af de båse, hvor medarbejderne skaber nye produkter til industrien. Blandt gnisterne finder vi også smedelærlingen Andreas Rønde, som er meget glad for faget, da det giver ham noget at stå op til, som han elsker at lave.

- Det bedste ved at være smed, det er at man kan stå tidligt op og producere et produkt, som kunderne bliver glade for. Og så kan jeg godt lide sammenholdet på Randers Maskinfabrik. Vi er glade for at møde på arbejde, fortæller Andreas Rønde.

Han er specielt glad for at være i lære ved Randers Maskinfabrik, da der her er et stort fokus på den gode kvalitet, og at kvalitet tager tid at lave. Derfor føler han også, at man som elev får mulighed for og tid til at udvikle sine evner. Af samme årsag, har lærepladsen også givet fuld opbakning til Andreas Røndes deltagelse ved DM i Skills, som i 2022 finder sted 28. til 30. april i Høng ved Kalundborg.

Fokus på at gøre sit bedste

Når Andreas Rønde går i skole, så ser han det altid som en chance for at udvikle sine evner og dykke endnu dybere ned i de teknikker, der skaber det gode håndværk.

- På skolen skal man gøre det så godt som muligt og lave nogle produkter, der er pæne. Lærerne er også meget gode til at lære fra sig og kan godt lide, at vi gør det til en ting, at vi bliver så dygtige, som det nu er muligt, siger Andreas Rønde.

Han er også glad for det fællesskab, som han har med de andre elever i sine klasse, hvor de blandt andet deler mange interesser og har samme arbejdsmoral.

Andreas Røndes underviser, Mikael Kejlstrup, har også fokus på netop fællesskabet i undervisningen, og at eleverne altid kan tage fat i lærerne, hvis de har spørgsmål eller mangler inspiration. Derudover skal eleverne, som deltager til DM, have viljen til at ville noget med faget.

- Vi lægger mærke til, hvem der vil det lidt mere, hvem der øver sig ud over undervisningstiden. Det skal være en, der er stolt af faget og brænder for at være med. Det handler lidt om talent, men det handler i høj grad også om vilje, siger Mikael Kejlstrup, der også tidligere har haft flere elever med til DM i Skills, hvoraf flere er løbet med sejren.

En inspiration for andre unge

Inden han begyndte på smedeuddannelsen, var Andreas Rønde ikke altid glad for at gå i skole. I grundskolen savnede han at kunne arbejde med nogle konkrete problemer og produkter og at lave noget andet, end at sidde på skolebænken.

Derfor betyder det også meget for ham at skulle med til DM i Skills. For ved at deltage i konkurrencen og fremvise sit fag, håber Andreas Rønde nemlig, at han kan inspirere andre unge til at blive interesserede i et håndværk og opdage, at der findes andre muligheder end gymnasiet og den rent teoretiske undervisning.

- Det er fedt at skulle DM i Skills, for så kan vi få lov til at præge de yngre mennesker – og måske få dem til at vælge en uddannelse som håndværker, afslutter Andreas Rønde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078