23948sdkhjf

Fondsmillioner til campus i Odsherred - arkitektkonkurrence venter

Planerne om Campus Odsherred, et sammenhængende tilbud af gymnasiale og erhvervsrettede uddannelse, får et stort økonomisk rygstød 

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, måske bedre kendt som A.P. Møller Fonden, støtter etableringen af Campus Odsherred med 25 mio. kr. Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Bevillingen skal bidrage til at etablere nye og moderne undervisningsfaciliteter i Asnæs i et byggeri, der skal samle ungdomsuddannelserne i Odsherred på Odsherreds Gymnasiums nuværende område. 

Byggeriet af Campus Odsherred ventes at koste i omegnen af 45 mio. kr. og forventes at stå færdigt i foråret 2024. 

Forud for byggeriet vil der blive afholdt en arkitektkonkurrence, der kan give visionære idéer til stimulerende og indbydende rammer på fremtidens Campus Odsherred.

Om- og udbygning af Odsherreds Gymnasium

Støtten fra A.P. Møller Fonden skal bidrage til en om- og tilbygning af Odsherreds Gymnasium, så der bliver plads til de erhvervsuddannelser og kommunens forskellige udgaver af 10. klasse, der i dag holder til i Fårevejle Stationsby. Udover tilbygningen får gymnasiets naturfagslokaler en tiltrængt opgradering. 

Ved at samle alle ungdomsuddannelserne i Odsherred på ét sted, er det A.P. Møller Fondens ambition, at Campus Odsherred skal skabe attraktive fag- og studiemiljøer, som tiltrækker områdets unge til både erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser. 

– Hvis Campus skal være det naturlige valg for både de unge og de dygtige undervisere, så skal vi kunne tilbyde et stærkt og attraktivt studie-, fritids- og læringsmiljø. Det bidrager støtten fra A.P. Møller Fonden i den grad til – og jeg er utrolig glad for støtten, siger Karina Vincentz, borgmester i Odsherred Kommune, i pressemeddelelsen.

Foruden A.P. Møller Fondens bevilling på 25 mio. kr. til Campus Odsherred, bidrager Odsherred Kommune og skolerne med henholdsvis 5 og 10 mio. kr. Det resterende beløb søges dækket via andre fonde og bidragsydere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
MAN Energy Solutions indgår partnerskab med RUC
Rockwool-produkter leveret i russisk besat by uden samtykke
Dispensation til fordel for bygherre: Får lov til at fjerne 2400 kvm beskyttet natur
Milliardstort klimatilpasningsprojekt bremset: Nu vil kommunen have miljøminister på sagen
Super Dæk Service og Bosch indgår samarbejde: Dæk er stadig kerneforretningen
Venstre fortsætter forhandlinger: Kræver høje ambitioner
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.109