23948sdkhjf

Pihlkonsortiet lander milliardkontrakt i København

Det bliver totalentreprenøren Pihlkonsortiet; bestående af M.J. Eriksson, Pihl & Søn og LM Byg, der kommer til at stå for opførelsen af AP Pensions kommende kontorejendom på Marmormolen i Københavns Nordhavn.

For AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og Pihlkonsortiet har netop indgået en totalentrepriseaftale for opførelsen af ejendommen, hvor de bærende konstruktioner bliver opført i massivt træ. Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse. 

Ejendommen bliver 36 meter høj og med sine 28.000 kvm bliver den en af de største bygninger herhjemme med træ i de bærende konstruktioner - og den hidtil højeste.

– På Marmormolen er det vigtigt for os, at vi har en totalentreprenør, der har ekspertisen og størrelsen til at arbejde med træ som en væsentlig del af byggeriet, og det har Pihlkonsortiet, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i pressemeddelelsen og oplyser samtidig, at entrepriseaftalen beløber sig til op imod 1 mia. kr.

Bygningen på Marmormolen er designet af tegnestuen Henning Larsen sammen med Rambøll

CO2-reduceret cement

Fra inderst til yderst vil bygningen blive opført så bæredygtig som muligt. Samtidig vil ejendommen bidrage til flere af FN's 17 verdensmål. Den vil blandt andet bidrage til verdensmålene Sundhed og trivsel, Bæredygtige byer og lokalsamfund, Ansvarligt forbrug og produktion og Partnerskaber for handling. Stueetagen bliver åben og indbydende med torvehal og en kantine, der efter normal arbejdstid bliver til en offentlig restaurant. 

Peter Olsson ser frem til at sætte gang i opførelsen af erhvervsejendommen på den 8.200 kvm store grund på Marmormolen. 

- Vi vil gerne være med til at rykke på den grønne omstilling inden for byggeriet, og med vores kommende ejendom på Marmormolen har vi stort fokus på bæredygtighed. De steder, hvor vi bruger cement, vil vi arbejde på, at Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCem, der har op til 30 procent lavere CO2-aftryk, kommer ind i alle konstruktionerne, fortæller Peter Olsson.

Han tilføjer, at forventningen er at kunne reducere CO2-udledningen med cirka 6.600 ton ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Lobbyorganisation: Rederibranchen har jo modarbejdet, at der skulle komme en OECD-skat
Svensk kommune: Det haster med løsninger for godstrafikken
Forbrugerrådet blæser til kamp mod uklare el-regninger
Danske virksomheder kan tjene stort på at få USA gennem den grønne omstilling
DI: Kilometerafgift er en byrde for forsyningskæden
Professor ser potentiale på over 8 mia. kr. for dansk brinteksport
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
SCMNews
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125