23948sdkhjf

Cadeler styrker ordrebeholdningen med Vestas-ordre og aftale med unavngiven kunde

Det danske vindmøllerederi Cadeler har underskrevet en stor kontrakt med Vestas samt en reservationsaftale med en endnu unavngiven kunde. Aftalerne sikrer optimal udnyttelse af Cadeler-flåden før og efter opgraderingen af skibenes kraner i 2024.

Det skriver Cadeler i en pressemeddelelse. 

- Offshore vindaktiviteten tager fortsat til i styrke, og året er startet godt for Cadeler takket være en ny kontrakt underskrevet i går med Vestas. Den nye kontrakt styrker Cadelers ordrebeholdning, og sikrer optimal udnyttelse af O-klasse skibene frem mod den planlagte opgradering af fartøjerne, der indledes i fjerde kvartal 2023, oplyses det i meddelelsen.

Transport og installation

Derudover har Cadeler indgået endnu en ny aftale om at være foretrukken leverandør for en unavngiven kunde. Kontrakten, der omfatter transport og installation af næste generations-vindmøller (WTG'er), har en foreløbig kontraktværdi på mere end 45 mio. euro. Projektet vil blive udført af et af Cadelers O-klasse-skibe, som til den tid vil være udrustet med en ny og større hovedkran.

Cadelers to O-klasse installationsskibe ’Wind Orca’ og ’Wind Osprey’ har været travlt beskæftiget i 2021. Også fremadrettet vil fartøjerne været meget aktive med at installere WTG'er i europæisk farvand.

’Wind Orca’ vil om kort tid at sætte kurs mod Seagreen Offshore Wind Farm-projektet ud for Skotlands kyst som afløser for ’Wind Osprey’, som til gengæld vil begynde at arbejde på Hollandse Kust Zuid-projektet. 

Når Seagreen-projektet er fuldført, vil ’Wind Orca’ arbejde videre med de opgaver, som Vestas har bestilt. Opgaverne vil blive afsluttet i tide til, at begge O-klasse installationsskibe kan få deres hovedkraner udskiftet til nye og væsentligt opgraderede versioner i 2024.

Bekræfter strategi

- Aftalen med Vestas føjer endnu et vigtigt projekt til vores stærke ordrebeholdning og understreger atter vores tætte relationer til kunder i sektoren. Kontrakten sikrer stærk udnyttelse af vore aktiver frem til, at de nye kraner bliver installeret, siger Mikkel Gleerup, adm. direktør i Cadeler. 

- Det faktum, at vi også kan føje endnu en aftale som foretrukken leverandør til ordrebeholdningen for O-klassen er en stor præstation. De to kontrakter bekræfter rationalet i vores strategiske beslutning om at opgradere vore fartøjer og demonstrerer O-klasse-skibenes overlegne konkurrenceevne, siger Mikkel Gleerup endvidere. 

De nye kraner vil give de to O-klasse skibe en løftekapacitet på 1.600 tons i en radius på 40 meter med hovedkrogen i en højde på 160 meter over hoveddækket. Det er en væsentlig opgradering af den nuværende kapacitet, som planlægges fuldt gennemført i 2024.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078