23948sdkhjf

Siemens Gamesa bygger vindmøllepark i Vietnam med støtte fra EKF

EKF Danmarks Eksportkredit har udstedt sin hidtil største lånegaranti nogensinde i Vietnam i forbindelse med vindprojektet Tan Thuan i den sydlige Ca Mau-provins, der skal bygges af Siemens Gamesa.

EKF og Siemens Gamesa har i mange år været strategiske forretningspartnere, hvilket har resulteret i mere end 10 GW vindkapacitet fordelt på 46 vindmølleparker.

For Siemens Gamesa er Tan Thuan det fjerde nearshore-projekt og for både Siemens Gamesa og EKF det hidtil største samarbejde i Vietnam.

Projektet ud for kysten af Ca Mau-provinsen i den sydlige del af Vietnam består af 18 møller af typen SG 5.0-145 med en fleksibel installeret effekt på 4-5 MW, hvilket sammenlagt giver en vindpark på 75 MW. Den kan forsyne 180.000 vietnamesiske husstande med elektricitet.

- Tan Thuan-projektet i Vietnam er endnu et højdepunkt i det strategiske partnerskab mellem EKF og SGRE, siger Jan Christoph Meyer, region head of project and development finance i Siemens Gamesa, som har ansvaret for relationen til EKF.

Der er tale om en køberkreditgaranti med en EKF bruttorisiko på op til 71,1 millioner dollars med garanti fra den vietnamesiske bank, MB Bank.

Køberkreditten til finansieringen af projektet er arrangeret af en anden samarbejdspartner for EKF, nemlig den tyske Landesbank Baden-Württemberg, som står som modtager af garantien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11