23948sdkhjf

Niras vinder østjysk stationsprojekt

Niras har netop vundet Banedanmarks udbud på et større projekt ved Langå Station syd for Randers med en pris på omkring 20 mio. kr., oplyser rådgiverselskabet i en pressemeddelelse.  

Banedanmark annoncerede i slutningen af 2021 projektet ved den øsjyske togstation i offentligt udbud.

– Tildelingen af Langå Station er et vigtigt skridt for udviklingen af Niras’ jernbanevirksomhed, og opgaven kommer på et meget fordelagtigt tidspunkt. Vi er på en vigtig rejse i forhold til at udvide vores jernbaneforretning i Danmark samt resten af Skandinavien, siger Theis Rasmussen, der er forretningsansvarlig i Niras’ jernbaneafdeling, i pressemeddelelsen.

Tværfagligt samarbejde

Opgaven inkluderer ombygning af spor og perroner på Langå station, sporforbindelse til DS'Bs værksted i Årslev, sporsænkning og forstærkning af Væthvejsbroen, samt flere andre konstruktioner. 

Fagligt spænder arbejdet meget bredt og omfatter både baneteknik, geoteknik, jord, afvanding, konstruktioner og miljø. Kontrakten omfatter alle projektfaser eksklusiv byggeledelse og fagtilsyn. 

– Det er resultatet af et stærkt tværfagligt samarbejde i bedste Niras ånd, hvor vores specialister har suppleret hinanden på forbilledlig vis. Det samarbejde tager vi naturligvis med videre i projektet, udtaler Jan Kragerup, der som projektdirektør selv var en af de bærende kræfter i tilbudsprocessen. 

Projektet vil blive igangsat den 22. februar i år og vil løbe over de næste to-tre år. Niras skal ifølge planen aflevere de sidste as-build tegninger i oktober 2024.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076