23948sdkhjf

SDU gør drøm om 120 millioners robotbygning til virkelighed

Der bliver mulighed for at tænke stort i et nyt Dream Lab og plads til 600 ansatte og studerende, når en ny bygning på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet (SDU) i Odense efter planen tages i brug næste år på Syddansk Universitet. 

A.P. Møller Fonden har doneret ikke mindre end 100 mio. kr. til nye bygning til i alt 120 mio. kr. Dermed kan det Tekniske Fakultet på SDU fastholde og udbygge sin rolle i den fynske og danske robotklynge, hvor man udklækker robotingeniører til branchen og innovative startups som Universal Robots og Mobile Industrial Robots. 

Første officielle spadestik til udvidelsen af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, som sætter en tyk streg under den tætte forbindelse mellem SDU og Mærsk, blev taget 9. februar. 

Kort om byggeriet: 

A.P. Møller Fonden har sammen med Syddansk Universitet og Bygningsstyrelsen valgt Cubo Arkitekter som totalrådgiver på en 4.500 kvm stor udvidelse af det eksisterende Mærsk Mc-Kinney Møller Institut (MMMI) på Syddansk Universitets hovedcampus i Odense.

Forbindelsen mellem universitet og rederigiganten går tilbage til Lindøværftet og dengang Odense Universitets fælles bestræbelser på at udvikle nye produktionsmetoder og svejseteknologi til skibsbyggerne i 1980’erne. 

Den kommende 4500 kvm store bygning placeres tæt op ad den nuværende Mærsk-bygning, som blev indviet i maj 1999 af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller selv sammen med daværende rektor for SDU, Henrik Tvarnø. Dengang donerede A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond samlet 80 mio. kr. til opførelsen af den første bygning.

Mens det for 23 år siden var skibsrederen selv, der var på besøg, så var det i 2022 direktør Mads Lebech, der havde taget turen til Odense for at markere donationen og byggeriet. 

Han havde følgeskab af SDU-rektor, Jens Ringsmose, som bød velkommen til gæsterne fra A.P. Møller Fonden. 

Mærsk-instituttets nye bygning får direkte adgang til både den nuværende Mærsk-bygning, Det Tekniske Fakultet og det øvrige SDU via nye gangbroer. 

Den nye bygning forventes at stå klar i 2023.

Læs mere om: SDU
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125