23948sdkhjf

Fiskekoncern landede igen millionoverskud efter milliardsalg

Selv om nettoomsætningen steg med næsten 150 millioner kroner, kom fiskekoncernen Seafood Danmark ud af 2021 med et resultat, der dykkede godt 15 millioner kroner efter skat i forhold til året før - fra 60,1 til 44,9 millioner.

Det viser det sjette regnskab fra Seafood Danmark, der blev skabt i i 2016 som en fusion mellem Brdr. Schlie's Fiskeeksport i Hirtshals og Scanfish Danmark i Hanstholm. 

2021-omsætningen endte på 1,3 milliarder kroner.

Ledelsen med direktør Morten Nielsen i spidsen konstaterer i regnskabet, at resultatnedgangen især skyldes en ugunstig prisudvikling på råvarer og
hjælpematerialer i forhold til indgåede leveringsaftaler, ligesom dele af koncernens væsentligste markeder har været mærket af covid-19-restriktioner.

Koncernen omfatter en række fiskeselskaber, deriblandt Brdr. Schlie's Fiskeeksport, P. Taabbel & Co., Nigra Fiskeeksport og Thorfisk. I løbet af 2021 kom også 100 procent af aktierne i den københavnske fiskevirksomhed Johnsen Fisk Engros med under hatten.

Langt den største ejerandel hos Seafood Danmark ligger hos den norske fiskekoncern Lerøy Seafood Group, mens direktør Morten Nielsen ifølge cvr-registeret ejer 10-15 procent. Det er ikke lykkedes at få en regnskabskommentar fra direktøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064