23948sdkhjf

Du kan søge nu: Vil hædre to håndværkertalenter med legat

Erhvervsuddannede unge hænger desværre ikke på træerne herhjemme, og det kan få store konsekvenser for byggeriet og samfundsøkonomien.

Det fastslår designvirksomheden Unidrain i en pressemeddelelse i forbindelse med, at Uniodrain for fjerde gang uddeler Talentlegatet, som støtter op om de unge talenter og ildsjæle, der brænder for deres fag.

Som noget anderledes uddeles i år to legater på 15.000 kr. til både en VVS- og en murerelev:

- Vores legat går til et spirende byggetalent, som får en håndsrækning til sin faglige udvikling. Er du mester eller faglærer, og har du det næste store håndværkertalent under dine vinger, så har du mulighed for at give en stor anerkendelse til din elev eller lærling, forklarer Unidrains adm. direktør Henrik Handschuh.

Sidste års legatmodtager: Drømmen lever stadig

I 2021 modtog 32-årig murerlærling Alice Elmerkjær Unidrains talentlegat på 25.000 kr. En af grundene til at det blev den tidligere antropolog, der fik legatet, var hendes interesse for at gøre håndværkerfagene mere bæredygtige.

Alice Elmerkjær arbejdede ved siden af jobbet som murerlærling og tiden på skole på en app, der skal give folk i byggeriet en bedre forståelse for bæredygtige materialer. Med legatet opstod muligheden pludselig for at gøre mere ved drømmen om at udvikle sin egen app:

- Jeg deltog på Building Green i efteråret, hvor jeg med egen stand fik mulighed for at promovere appen. Messen gav mig virkelig mange gode kontakter, og med pengene fra legatet kunne jeg bl.a. lave markedsføringsmateriale, fortæller murerlærlingen, der er stolt af at have modtage legatet:

- Drømmen om at hjælpe håndværkere til at bygge mere bæredygtigt lever i høj grad stadig. Det har jeg Unidrain at takke for blandt andre. Der er et stykke vej til målet endnu, men jeg har en plan og masser af tro på, den vil lykkes, siger Alice Elmerkjær.

Skal sikre fagligheden

Ifølge Henrik Handschuh er det vigtigere end nogensinde før at støtte op om de unge talenter, der vælger byggebranchen som levevej, Kvalificeret arbejdskraft er altafgørende for både byggeriet, vores konkurrencedygtighed og vores samfundsøkonomi, og det ruster os til de udfordringer, vi møder i fremtiden:

- Faglighed i byggebranchen skal sikres i mange år frem. Derfor lægger vi også vægt på, at legatmodtagere har et ønske om at søge ny viden inden for deres felt, så der også fremover kan sættes nye standarder i byggeriet, fortæller Henrik Handschuh.

Læs mere om legatet og udfyld ansøgningsskemaet her senest den 15. april 2022. Ansøgerne får i begyndelsen af maj besked, om deres indstilling er udvalgt til at modtage støtten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086