23948sdkhjf

Rumfarts-teknologi fører til Svanemærket korrosionsbeskyttende overfladebehandling

Der ligger seks års udviklingsarbejde bag en ny korrosionsbeskyttende overfladebehandling fra Tikkurila.  Og produktet er tilmed Svanemærket. En god del af teknologien stammer helt tilbage fra 1970’erne hvor der til NASAs rumfartsprogram blev udviklet et vandbaseret zinksilikat for at kunne beskytte affyringsramperne mod korrosion samt det varmechok, der opstår under opsendelse af raketter. 

 Fontezinc HR, hedder det nye som ifølge Tikkurila er særligt egnet til områder som f.eks. vandrensning, infrastruktur og off-shore industrien, hvor der stilles ekstreme krav til korrosionsbeskyttelse samtidig med ønsket om en grøn profil.

 Fontezinc HR indeholder zink, hvoraf de 96 pct er genanvendt zink, og produktets egenskaber gør, at der ikke afgives zink til miljøet.   

 - Tikkurila har længe stået i spidsen for udviklingen af miljømærket maling i Sverige. Nu tager vi næste skridt og lancerer en verdensnyhed også inden for korrosionsbeskyttelse til industrisegmentet.  Kristina Dalsgaard, salgschef for Fontezinc HR hos Tikkurila.

Kun én påføring

Lennart Björk, teknisk chef hos Tikkurila, fremhæver i en pressemeddelelse, at Fontezinc HR kun kræver én påføring, tørrer på 30 minutter og har så lang en holdbarhed, at der ikke er behov for vedligeholdelse.

- Det betyder store besparelser i form af både tid og penge.  Normalt påfører man flere lag, når man maler stål. Når der er en revne i malingen, kryber der vand og fugt ind under malingsfilmen, og stålet begynder at ruste. Det sker ikke med Fontezinc HR, hvilket sikrer en længere livscyklus for stålkonstruktioner. Fontezinc HR kræver langt mindre lagtykkelse sammenlignet med traditionelle anti-korrosionssystemer, fastslår Lennart Björk.

I pressemeddelelsen siger Svante Sterner, som er chef for kemiske byggematerialer hos Miljömärkning Sverige;

- Svanemærket korrosionsbeskyttelse åbner helt nye muligheder for at hente store miljøgevinster. Stort tillykke til Tikkurila som så målrettet har udviklet denne verdensnyhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078