23948sdkhjf

Kommune køber bevaringsværdig bygning af DSB

Nu kommer der snart nyt liv i Skærbæks gamle stationsbygning. Den bevaringsværdige bygning har stået tom længe, men nu har kommunens byråd besluttet at overtage den for at puste nyt liv i de gamle mursten.

Planen er, at kommunen skal købe ejendommen fra DSB Ejendomme senest ved udgangen af 2022. Derefter skal det private initiativ Skærbæk Lokalråd købe ejendommen af kommunen, når rådet har en plan for finansiering gennem fonde og lokale midler.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Niels Stamp, der er formand for lokalrådet i Skærbæk siger, at lokalrådet ønsker, at det er byens borgere der skal komme med ideerne og have ejerskab af bygningen og aktiviteterne. Lokalrådet ønsker, at huset skal være et åbent sted, hvor borgerne kan mødes i forskellige fællesskaber.

Også borgmesteren er tilfreds med, at kommune og Skærbæk Lokalråd kan samarbejde om at give ejendommen nyt liv.

- Det er rigtig dejligt at opleve det store lokale engagement, der er fra lokalrådet. Vi vil som kommune gerne støtte op om det, for det er netop projekter som dette, der er med at udvikle og gøre kommunen endnu mere attraktiv", siger Jørgen Popp Petersen, borgmester i Tønder Kommune. Også hos DSB vækker fremtiden for stationen i Skærbæk glæde.

- I DSB arbejder vi løbende på at aktivere tomme stationsbygninger, og et af de helt centrale punkter i det arbejde har været at engagere lokale kræfter i driften af stationen, så initiativerne bliver lokalt forankret. Jeg kan forstå, at Tønder Kommune har de samme ambitioner, og jeg er spændt på at se, hvad det ender med," siger Lars Gøtke, underdirektør i DSB Ejendomme.

Fakta om Skærbæk Stationsbygning

  • Bygningen er oprindeligt fra 1877 og fremstår i gule mursten.
  • Den er bevaringsværdig og SAVE registeret med bygningsværdi 2 (skala fra 0-9, hvor 0 er fredede ejendommen).
  • Bygningen har et samlet areal på 428 kvadratmeter.
  • VUC og Beredskabsstyrelsen har tidligere holdt til i bygningen

 

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093