23948sdkhjf

Stort skulderklap til Kolding-virksomhed: Nomineret til verdensmålspris

Agtrup Plast er inde i en rivende udvikling. Èt af de helt store mål er at minimere klimaaftrykket, og derfor arbejder plastvirksomheden hårdt på at genanvende plastaffald, undgå plastrester i spildevandet og drive produktionen med mere miljøvenlige maskiner.

Det har givet genlyd i lokalområdet: Kolding Kommune har indstillet Agtrup Plast til 'Verdensmålsprisen'. En nominering som direktør Jørn Keller Lange sætter pris på, også selvom virksomheden ved awardshowet i går aftes torsdag ikke vandt:

- Vi er stolte. Nomineringen sker på baggrund af en indsats, som vi har arbejdet - og stadig arbejder - hårdt på. Vi er blandt andet blevet ISO:14001 miljøcertificerede, vi genanvender selv 98 procent af plastaffaldet fra produktionen, og vi har monteret dæksler på alle afløb, for at minimere plastrester, der udledes i spildevandet. Alle vores sprøjtestøbemaskiner er desuden udskiftet til fuldelektriske maskiner, der bruger 50 procent mindre energi og udleder mindre CO2, og vi arbejder stadig på flere løsninger i bionedbrydelig plast og komposterbare kvaliteter, siger Jørn Keller Lange til Plast Forum.

Agtrup Plast blev etableret i 1972 af Andreas Lange, hvilket betyder, at virksomheden kan fejre 50 års jubilæum i år. Andreas Lange var blandt landets pionerer inden for industriel plast­fremstilling. Desværre gik Andreas Lange bort i januar, 89 år gammel. Jørn Lange overtog ejerskabet af familie­virksomheden i 1998.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078