23948sdkhjf

Viborg Kommune indgår forlig med firma efter teltkollaps

360.000 kroner, så meget skal Viborg Kommune betale i erstatning til teltudlejningsfirmaet Dansk Mobilscene i en sag om et kollapset telt under et julemarked i Viborg sidste år. Det skriver TV Midt-Vest.

Parterne har indgået et forlig, efter at Dansk Mobilscene oprindeligt havde krævet 762.000 kroner i erstatning for det ødelagte telt. Men man blev altså enige om mødes på midten.

Teltdugen brød sammen den 1. december sidste år under julemarkedet i Viborg. Kommunen havde lejet det store telt, kaldet en Skyliner, og på kort tid faldt der så meget tøsne, at en del af den bærende konstruktion faldt sammen.

Det var Viborg Kommune, som havde ansvaret for at fjerne tøsneen, men ifølge kommunens direktør for kultur og udvikling, havde man ikke fået de rigtige instrukser i, hvordan det skulle gøres.

- Vi fik den instruks, at der skulle være døgnvagt på stedet, og i tilfælde af kraftigt snevejr skulle der tilkaldes personer, der kunne klatre op og fjerne sneen. Men der kom så store mængder, at det ikke havde været nok, om vi så havde sendt 12 eller 14 mand op for at fjerne sneen. I stedet skulle man have brugt en maskinel løsning, hvor sneen blev blæst ned. Men det var vi ikke blevet instrueret i, siger Lars Stentoft til TV Midt-Vest.

Viborg Kommune vil fortsat bruge et store Skyliner-telt til sine sommer- og julearrangementer, men vil nu finde en anden leverandør, siger Lars Stentoft til TV Midt-Vest.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079