23948sdkhjf

Exodraft-ejer stiller fabrikshal frit til rådighed for unge mennesker

Peter Hermansen, der gennem tiden har udviklet virksomhederne Exhausto og sidenhen Exodraft har fået en fabrikshal i overskud. Det er sket, efter Exodraft er rykket ind i en ny fabrik på Industrivej 10 i Langeskov. Det skriver Fyens.dk.

Hvad gør man så, når man står med en fabrikshal på 650 kvadratmeter og en tilhørende villa med administrationslokaler? De fleste ville nok sælge det eller leje det ud til en anden industrivirksomhed. Men Peter Hermansen har helt andre planer.

Hallen er nemlig spækket med maskiner til bearbejdning af træ og metal. Godt nok ikke de nyeste maskiner, men gode nok til at nogen kan få gavn af dem. Han vil derfor åbne et værksted, hvor unge har mulighed for at komme og prøve kræfter med metalfaget.

- Vi vil starte med at stifte en forening, der kan stå for formidlingen til de unge, og så skal vi have fat i nogle pensionerede håndværkere, der har lyst til at sprede deres faglige kunnen og begejstring til de unge, siger Peter Hermansen til Fyens.dk.

Bevæggrunden er, at industrien mangler håndværkere, og Peter Hermansen forestiller sig, at der skal være tilknyttet 10-20 pensionerede håndværkere. En anden mulighed er, at forældre med en håndværkeruddannelse tager deres egne børn med i værkstedet, og viser dem deres fag.

Udover at give adgang for unge vil Peter Hermansen også tilbyde billig plads til iværksættere.

Originalartikel: https://fyens.dk/artikel/peter-har-f%C3%A5et-parcelhus-og-v%C3%A6rksted-til-overs-nu-vil-han-have-unge-til-at-l%C3%A6re-at-bruge-h%C3%A6nderne

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11