23948sdkhjf

Mouritsen A/S lander ny ordre til vindmølleindustrien

Der er travlt på værkstedet hos Mouritsen A/S i disse uger.

Virksomheden, der leverer udstyr og specialmaskiner til overfladebehandling, væskehåndtering samt offshore og energi, lægger nemlig p.t. sidste hånd på endnu et ”malekøkken”, som snart sendes til Frankrig.

Her skal køkkenet indgå i en stor vindmølleproducents produktion som en del af to nye malekabiner.

- Vi tager det som en blåstempling af både vores løsninger og vores projektledelse, at vi får lov til at byde ind på disse opgaver, og det er naturligvis noget, vi er rigtigt stolte af, siger CSO Jacob Axelsen i en pressemeddelelse.

Bygget op og testet i fuld skala

Et malekøkken er betegnelsen for det anlæg, hvor malingen mikses sammen med base, hærder og fortynder, inden det pumpes ind i selve malekabinen.

Der er tale om et standard Graco-anlæg, som Mouritsen A/S har designet til en skræddersyet løsning til den franske fabrik. Løsningen rummer blandt andet et HMI-betjeningspanel, mikserskabe med ventiler placeret i selve malekabinen samt samkøring med malekabinens styring, så malekøkkenet eksempelvis omgående lukker ned i tilfælde af nødstop.

For at sikre en så gnidningsfri indkøring i kundens produktion som muligt har Mouritsen bygget anlægget op i fuld skala - 3,6x17x6 meter - på virksomhedens værksted i Vejle og gennemført en FAT-test inden afskibning til Frankrig.

- Når der er tale om specialløsninger som det her anlæg, giver det en tryghed hos både kunden og hos os, at vi har bygget hele anlægget op i fuld skala herhjemme og testet det af, forklarer Søren Hessel, projektleder hos Mouritsen.

Styrket organisation

Malekøkkenet, som efter den godkendte FAT-test altså nu klargøres til afskibning, er det tredje malekøkken, som Mouritsen A/S leverer til den samme vindmølleproducent. De øvrige køkkener står placeret på andre produktionssites rundt omkring i verden.

- Vi har de seneste par år investeret kraftigt i vores organisation, herunder vores serviceafdeling og vores teknologicenter. Det er derfor glædeligt, at disse investeringer bærer frugt i form af ordrer som den her, der er med til at løfte den faglige barre i virksomheden, siger Jacob Axelsen.

Anlægget installeres efter planen i løbet af marts, hvorefter der afholdes SAT-test senere på året.

Mouritsens serviceteknikere rejser med anlægget til Frankrig i marts for at gennemføre installationen og efterfølgende følge projektet helt til dørs.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078