23948sdkhjf

Skyhøje byggepriser tvinger udbud af idrætshal til at gå om

En ny idrætshal til Solrød Kommune får nu endnu længere udsigter.

Et flertal i kommunens byråd har nemlig vedtaget, at udbuddet af opgaven med at bygge hallen, skal gå om. Årsagen er de markant stigende byggepriser, som byggerbranchen oplever for tiden.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Samtidig med, at opgaven bliver sendt i udbud igen, bliver der også sat flere penge af til byggeprojektet for at få råd til flere at borgernes behov og ønsker i projektet. Det oplyser kommunen.

13 millioner oveni

Idrætshallen blev i første omgang sendt i udbud i 2021 til en sum på 22 millioner kroner. Det budget har dog vist ikke at kunne holde, fordi byggepriserne er steget så meget, som de er.

Byrådet har derfor lagt 13 millioner kroner mere til det nye udbud, så den samlede sum nu lyder på 35 millioner kroner.

- Det nytter ikke noget, at vi går med en her-og-nu løsning, som ikke lever op til det, vi gerne vil have, hallen skal kunne. Det vil vi komme til at ærgre os over. Det er så stor en investering, at vi skal turde vælge en holdbar og fremtidssikker løsning, som både er rigtig nu og om 15 år, siger Morten Scheelsbeck, formand for Kultur-, idræts- og fritidsudvalget.

Fakta om Solrøds nye idrætshal

  • Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, VoresSolrød, Dansk Folkeparti og Venstre besluttede på byrådsmødet den 28. februar 2022 at lade udbuddet om en ny idrætshal ved Solrød Idrætscenter gå om.
  • Samtidig bevilgede flertallet 13 mio. kr. ekstra til projektet, så udbudssummen kommer til at ligge på 35 mio. kr.  
  • Byggeriet finansieres af salgsindtægterne fra den såkaldte Cordoza-grund, der blev solgt i 2020, hvor Green Hills bliver bygget.

 

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125