23948sdkhjf

KL: Kommunerne kan huse 15.000 flygtninge

15.000 ukrainske flygtninge.

Det er det, kommunerne på nuværende tidspunk kan huse. Det viser en undersøgelse, som KL har lavet, på baggrund af svar fra 85 ud af landets 98 kommuner.

Samtidig oplyser flere at kommunerne, at de stadig arbejder på at finde boliger til flygtningene, og at tallet derfor må forventes at vokse. 

Det oplyser KL i en pressmeddelelse. 

Og dermed er man godt på vej. Regeringen forventer, at omkring 20.000 ukrainere vil komme til Danmark i den kommende tid.

- At kommunerne kan stå klar med mindst 15.000 sengepladser, vidner om den enorme opbakning og vilje til at hjælpe, der er i landets kommuner og blandt civilsamfundet, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard.

Fakta:

Tallene fordeler således:

  • akut indkvartering (ca. 5.800),
  • pladser i egnede bygninger til asylcentre (ca. 5.700) og
  • privat indkvartering (ca. 3.200) hos borgere og erhvervsdrivende, der ønsker at stille boliger til rådighed, fx sommerhuse, annekser, værelser i eget hjem, vandrehjem, erhvervslokaler m.v.

Den gode modtagelse forberedes

Ud fra KLs undersøgelse kan man også se, at langt størstedelen af kommunerne allerede er i gang med at iværksætte indsatser, som kan bidrage til en god modtagelse for ukrainere.

- Kommunerne opretter fx kommunale taskforces, der koordinerer med civilsamfundet og sikrer gode forhold for ukrainske børn. Nogle er ved at udvikle velkomstmateriale på ukrainsk, og mange opretter hotlines for borgere, der gerne vil hjælpe. Der er også et stort engagement fra civilsamfundet om at hjælpe til med at modtage de ukrainere, der kommer til landet, i fællesskab med kommunerne, fx når det gælder husly, mad og tøj, siger Jacob Bundsgaard.

Undersøgelsen viser også, at kommunerne i den grad efterspørger hjemmel til at hjælpe de mennesker, som kommer til landet, med det der er nødvendigt og akut. Som reglerne er i udlændingeloven nu, kan ukrainerne kun få en statslig forsørgelse – fx mad og tag over hovedet – hvis de søger asyl.

- Derfor er vi glade for, at udlændinge- og integrationsministeren onsdag meldte ud, at han er klar til at se på en særlov til at give ukrainere mulighed for opholds- og arbejdstilladelse. Vi vil rigtig gerne bidrage i kommunerne, så vi kan give de ukrainere, der kommer til landet, den fornødne hjælp og ikke mindst trygge rammer, siger KL-formanden.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.093