23948sdkhjf

Vestas træder på bremsen i Rusland

Vindmølleproducenten indstiller nu alle ny kommercielle aktiviteter i Rusland. Det oplyser Vestas på sin Facebook-profil.

- Vestas fordømmer den russiske regerings invasion af Ukraine. Mange af vores medarbejdere og deres familier er blevet fordrevet og frygter for deres sikkerhed og deres fremtid. Vi er bekymrede for vores mange kollegers, kunders og forretningspartneres velbefindende i det belejrede land, skriver Vestas.

- Som et resultat af invasionen er Vestas produktions-, transport-, konstruktions- og serviceaktiviteter i Ukraine og Rusland blevet voldsomt forstyrret. Tilstedeværelsen af denne voldelige konflikt er utilgivelig og uholdbar, lyder det videre.

Derfor har Vestas valgt at stoppe alle nye kommercielle aktiviteter i Rusland indtil videre. Vestas skriver videre, at koncernens serviceaktiviteter i både Rusland og Ukraine også er påvirket, men vil fortsætte i det omfang, sikkerheden for selskabets medarbejdere kan garanteres.

Rusland er ellers et spirende marked for Vestas, og i 2021 leverede man ordrer på 473 MW til landet, hvilket gjorde det til det tiendestørste marked. Vindmølleproducenten har egen nacelle- og vingefabrik i Rusland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156