23948sdkhjf

Byggematerialekæmpe leverer bedste regnskab nogensinde

Danske H+H International A/S kommer ud af 2021 med det bedste regnskab i selskabets historie målt på både bund- og toplinje, og forventer at sætte nye rekordrer for toplinje og indtjening igen i år.

Producenten af porebeton og kalksandstensprodukter var med til at sikre den danske byggematerialekæmpe med 31 fabrikker et driftsresultat (EBIT) 408 mio. kr. i 2021 mod 332 mio. kr. året før - en stigning på 23 pct.

– Samtidigt står vi i kraft af udvidet kapacitet nu med meget stærke forudsætninger for at kunne profitere af en fortsat kraftig efterspørgsel på nybyggeri i Vest-, Nord- og Centraleuropa, siger adm. direktør Michael Troensegaard Andersen i en pressemeddelelse om udviklingen.

Rekordresultatet kom i land efter en slutspurt i fjerde kvartal, hvor særligt Danmark, resten af Norden og Polen klarede sig bedre end ventet. 

Efterspørgslen på boliger er stigende på selskabets tre største markeder: Tyskland, Polen og Storbritannien. Alene i Tyskland er der behov for mindst 1 mio. nye boliger. Og udviklingen med bevægelse fra land til by kræver også hundredtusinder af nye boliger i Storbritannien og Polen. 

Det betød, at omsætningen steg til 3,02 mia. kr. i 2021 i forhold til 2,65 mia. kr. i 2020, svarende til en omsætningsvækst på 14 pct. Den organiske vækst lød på 13 pct.

Vækstrejsen fortsætter 

Siden 2014 har H+H International købt 24 fabrikker, og selskabet råder nu over 31 produktionssteder samt 1.663 medarbejdere. I samme periode er forretningen inden for porebeton og kalksandstensprodukter mere end tredoblet i Tyskland og femdoblet i Polen. 

– Opkøbene giver os en markant større kapacitet og dermed også fleksibilitet til at imødekomme efterspørgslen. Den større geografiske dækning giver desuden konkrete konkurrencefordele for eksempel i kraft af kortere transporttid til kunderne og bedre priser hos leverandørerne, siger Michael Troensegaard Andersen.

Han øjner derfor betragtelig fremgang: 

– Vi guider med en organisk vækst på mellem 10 og 15 pct. samt en EBIT på mellem 420 og 500 mio. kr., og vi er klar til at deltage i en konsolidering, hvis de rette muligheder opstår, siger direktøren og tilføjer:

– Sideløbende vil vi investere mere end 200 mio. kr. årligt i yderligere opgradering af vores eksisterende fabrikker, som vi finansierer via vores stærke cashflow.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094