23948sdkhjf

1 million nordiske industriarbejdere fordømmer Rusland

Sammenslutningen af industriansatte i de nordiske lande tager i en fælles erklæring afstand fra Rusland og støtter Ukraine.

Det er Dansk Metals formand Claus Jensen, der har taget initiativ til den fælles udtalelse, som fordømmer Ruslands krig i Ukraine. Han er formand for Nordic IN, som repræsenterer 1 million industriansatte i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

- Ruslands adfærd er helt uacceptabel. Det er forfærdelige scener, vi ser i Ukraine. Særligt vores kollegaer i Finland og Sverige oplever lige nu et stort pres. De industriansatte i hele Norden står samlet mod Ruslands invasion, siger Claus Jensen.

I den fælles udtalelse fremgår det blandt andet, at:

”Ruslands uhyrlige overtrædelser af en række internationale aftaler og love må slutte nu”.

Herhjemme opfordrer Claus Jensen til, at vi byder ukrainerne velkommen på det danske arbejdsmarked på sædvanlige løn- og arbejdsvilkår.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe de ukrainere, der kommer til Danmark. De bør få lov til at arbejde fra dag et. Metal står klar til at hjælpe over alt i Danmark, siger Claus Jensen.

Nordic IN repræsenterer mere end 1 million industriarbejdere i Norden og udgør derfor en vigtig del af den europæiske fagbevægelse.

Læs hele udtalelsen (PDF)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094