23948sdkhjf

Han fik både 12-taller og sølvmedalje

Det var en glad og stolt Oliver Laursen, der forleden kunne fejre svendegilde hos Bøttcher:Fog med en stribe af 12-taller og en flot sølvmedalje i hånden. Oliver Laursen (23) er bosiddende i Ringsted, og han glæder sig over sit gode resultat og roser sin læreplads gennem fire år.

- Det har været megafedt at være her. Der er rigtig mange gode kolleger og god stemning. Samtidig er der bare styr på tingene, og jeg har kunnet få god hjælp, hvis der var problemer, siger Oliver Laursen.

Med sine egne ord har han arbejdet med at få forskellige systemer til at tale sammen, så der f.eks. på hoteller kan foretages målinger over energiforbruget.

... og nu bliver det teknisk

- Konkret har jeg arbejdet med at designe en brugerflade ved hjælp af Building Management- systemet Centraline NX. Her har jeg bl.a. kombineret software fra Dali, KNX og Centraline, for at udnytte de forbrugsdata, som deres produkter indsamler, samt de funktioner, der medfølger.

Dataene bliver brugt til både at skabe et overblik over drift af installationen samt at integrere relevant data såsom tændte timere, rumtemperaturer, energiforbrug mm i brugerfladen. Brugerfladen, jeg har designet, fungerer til et fiktivt hotel og er opdelt, så både ejendomsfunktionæren og hotellets kunder får glæde af brugerfladen. Ejendomsfunktionæren kan drifte installationen og kunden får et overblik over sit energiforbrug under gæsters ophold såvel som et samlet sted at styre den udlejede installation, forklarer Oliver Laursen.

Selvstændigt kørende

Adm. direktør Simon V. Pedersen, Bøttcher:Fog, har været yderst tilfreds med sin nu udlærte svend og giver rosende ord med på vejen.

- Oliver er en stor og gæv gut. Da vi skulle ansætte ham, fortalte han, at han havde været igennem en STX-uddannelse med fine karakterer, hvorefter han arbejdede noget tid som brolægger, og vi tænkte, at det var lige var sagen. Hvis du har en, der er skrap med hovedet og ikke er bange for at knokle, så passer man perfekt ind i en el-forretning. Oliver er selvstændigt kørende og har et godt hoved, siger Simon V. Pedersen, der glæder sig over udsigten til at beholde Oliver i virksomheden.

Engageret og målbevidst

Lars Karup, der har stået for uddannelsen af Oliver Laursen, udtrykker ligeledes sin begejstring over den nyudlærte elektriker.

- Da Oliver startede hos os, var han engageret og målbevidst, og det har han været hele vejen gennem sit læreforløb. Så det kommer ikke bag på os, når han står her i dag med et flot resultat – og sågar med en sølvmedalje. Med det store engagement, som Oliver lægger for dagen, er jeg helt overbevist om, at han nok skal nå alle sine mål, siger Lars Karup.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078