23948sdkhjf

Ukraine-krise spænder ben for baltiske krydstogter

Selvom flere lande i Østersøregionen har åbnet for anløb af krydstogtskibe, og forventningerne til 2022 er optimistiske, er omstændighederne endnu en gang usikre, vurderer Cruise Baltic. 

En ulykke kommer sjældent alene, og det må de også erkende i det baltiske krydstogtsamarbejde Cruise Baltic, hvor de baltiske havne netop er ved at vriste sig ud af begrænsningerne fra covid-19, men nu står over for en ny krise - krigen i Ukraine.

- Vores tanker går til det ukrainske folk, og vi går igen usikre tider i møde. Vi havde håbet, at 2022 ville blive et normalt år, men det bliver højst sandsynligt ikke tilfældet set i lyset af den  tragiske situation. Men hvis covid-19-situationen lærte os én ting, så er det, hvor godt krydstogtindustrien håndterer pres og vanskeligheder, siger Claus Bødker, direktør for Cruise Baltic.

Betydelig optimisme - men...

Organisationen, der er et netværk af 32 krydstogthavne i otte forskellige lande i Østersøen, har netop udsendt rapporten Cruise Baltic Market Review, der tager temperaturen på krydstogttrafikken i Østersøen.

Ifølge rapporten, der er udarbejdet inden den russiske invasion af Ukraine, har flere lande i Østersøregionen åbnet for krydstogtgæster, og det samlede antal anløb i de baltiske havne forventes at blive næsten 2800. Et tal som Claus Bødker dog godt kan forestille sig blive noget mindre set i lyset af den aktuelle krig.

Sverige er populær destination

Et godt år for krydstogtindustrien er ca. 2500 anløb, så der har været en betydelig optimisme i de baltiske havne ovenpå covid-19.

I 2021 havde de baltiske havne i samarbejdet 648 krydstogtanløb og næsten 1 million krydstogtgæster. Tallet skal ses på baggrund af begrænsninger i, hvor krydstogtskibe overhovedet kunne gøre anløb. Sverige modtog næsten halvdelen af ​​alle krydstogtsanløb.

Krydstogtsrederierne forventer i øjeblikket at holde sig til deres rejseplaner for 2022, med undtagelse af anløb i St. Petersborg.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.238