23948sdkhjf

Fredericias borgmestersag overdraget til Anklagemyndigheden

Sydøstjyllands Politi er færdige med efterforskningen af sagen fra Fredericia, hvor den nu tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) blev anklaget for at misbruge sit embede for at få adgang til en attraktiv byggegrund.

Politiets arbejde er nu overdraget til Anklagemyndigheden, der nu skal vurdere og afgøre, om der skal rejses tiltage i sagen.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Over ét års arbejde

Efterforskningen er foregået i over et år, og har drejet sig om anmeldelser af i alt tre mulige strafbare forhold i toppen af Fredericias kommunale ledelse. 

- Det er tre forskellige anmeldelser med hver sit indhold, der har været under efterforskning. Derfor har det være nødvendigt at gennemgå en stor mængde skriftligt materiale for ud for gennemførelse af en række afhøringer og genafhøringer, fortæller politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret i Sydøstjyllands Politi.

  • Den første anmeldelse omhandler en tidligere borgmester i Fredericia og hans hustrus køb af en byggegrund af Fredericia Kommune i 2016. Den tidligere borgmester er i den forbindelse anmeldt for muligt misbrug af offentlig hverv.
  • Der er også anmeldelse rettet mod nævnte tidligere borgmester og en nu tidligere kommunaldirektør for mulig overtrædelse af kommunalstyrelsesloven §61 og straffelovens § 157, der begge omhandler grov pligtforsømmelse.
  • Endelig er der indgivet anmeldelse, der vedrører ’læk’ af en advokatundersøgelse af forholdene, der angiveligt skulle være fortrolig. Sydøstjyllands Politi modtog i januar 2021 anmeldelse fra en borger og den 12. marts 2021 modtog Sydøstjyllands Politi ligeledes anmeldelse fra Fredericia Kommune. 

Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at estimere, hvornår anklagemyndighedens gennemgang og vurdering af sagsmaterialet kan være afsluttet.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109