23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder Henning Larsen-tegnede boliger i Odense

Det bliver NJ Gruppen med Henning Larsen Architects og Rambøll Danmark som rådgivere, der skal opføre 34 nye almene boliger for boligorganisationen Civica i Odense Centrum.

Boligafdelingen, der opføres i krydset ved Enggade og Thomas B. Thriges Gade, har fået navnet Viften, og Civica forventer, at det kommende beboere bliver singler, par eller små familier.

Det første spadestik tages i efteråret i 2022, og boligerne forventes at stå klar til indflytning i foråret 2024, skriver Civica i en pressemeddelelse.

Havde fem hold på banen

Civica havde – som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet – fem totalentrepriseteams på banen til Viften. Et med fynske entreprenør, NJ Gruppen, i spidsen og fire med jyske entreprenører i front.

De fem var:

  • Jorton med Erik Arkitekter og Niras som underrådgivere
  • NJ Gruppen med Henning Larsen Architects og Rambøll Danmark som underrådgivere.
  • Raunstrup Tømrer med Rubow Arkitekter og OBH Rådgivende Ingeniører som underrådgivere.
  • STB Byg med Kullegaard og Hundsbæk og Henriksen som underrådgivere.
  • Torntoft & Mortensen med Rum og Sweco Danmark som underrådgivere.

– Viften bliver et spændende byggeri med en spændende vision for, hvordan man kan skabe rum for fællesskaber. Det er ikke den type boligbyggeri, vi har flest af i Civica, men jeg synes det er positivt, at vi også kan være med til at opføre boliger for nye typer af boformer, udtaler Jens Pilholm, direktør i Civica, i pressemeddelelsen.   

Netop etablering af arealer, som indbyder til fællesskab, spiller en central rolle i udformningen af den nye boligejendom. De kommende beboere får blandt andet adgang til fælles køkkenfaciliteter, to tagterrasser med udsigt til Odenses byliv og fællesarealer som beboerne på eget initiativ kan være med til at præge.

Byggeri med omtanke

Boligerne bliver opført efter DGNB-standarden, som flere af Civicas andre boligafdelinger, herunder Lensmarken i Årslev, Ranunkelhaven i Middelfart og nyopførte Dalstrøget på Bellinge Fælled i udkanten af Odense. 

– Vi kigger hele tiden på, hvordan vi indenfor rammen kan vælge nogle fornuftige løsninger, som påvirker miljøet mindst muligt. I denne konkrete byggesag tilstræber vi blandt andet at bruge genbrugstegl til facaden, samt at skabe nogle udearealer med fokus på biodiversitet, tilføjer Morten Torp Vistesen . 

Fakta: Viften

• Byggeriet opføres på den nuværende parkeringspladsgrund på hjørnet af Enggade og Thomas B. Thriges Gade 
• Det samlede boligareal bliver 2.622 kvm
• Boligafdelingen får 34 boliger, størstedelen mellem 65 – 80 kvm. og en bolig på 114 kvm.
• Ejendommen er tegnet af Henning Larsen Architects

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11