23948sdkhjf

Industrigiganter luftede deres bekymringer i Udenrigsministeriet

Vesten strammer sine sanktioner overfor Rusland, og samtidig er virksomhederne under et stor folkeligt og politisk pres for at indstille deres aktiviteter i Rusland.

For mange virksomheder er det dog ikke så lige til. Tirsdag var en række virksomheder, heriblandt Danfoss, Grundfos og Vestas, til et lukket møde i Udenrigsministeriet, hvor situationen i Rusland blev diskuteret. Det skriver Finans.

Mens alle fordømmer den russiske invasion i Ukraine, er der stor frygt for. hvad de russiske myndigheder kan finde på, hvis man helt indstiller sine aktiviteter i Rusland.

Konkret er der nævnt en nationalisering af fabrikker, konfiskering af værdier og annullering af IP-rettigheder.

Men de danske virksomheder frygter også for deres ledende medarbejdere derovre, som kan blive sanktioneret.

Indtil videre er det dog kun raslen med sablen fra russernes side, men bliver der lavet russisk lovgivning på området. kan virksomhederne stå i et dilemma, hvor de enten må bryde den russiske lovgivning eller overtræde de vestlige sanktioner.

- Mig bekendt er det ikke gjort til lov endnu. Men jeg ville ikke blive overrasket, hvis de fra russisk side forsøger at holde på udenlandske virksomheder ved for eksempel at straffe den lokale ledelse, hvis de lukker ned, eller ved at ekspropriere de fabrikker, som den udenlandske virksomhed har forladt kortvarigt eller på ubestemt tid, siger Jacob Ørskov Rasmussen, advokat og partner i Plesner med speciale i international handel, til Finans.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE13807914/danske-virksomheder-sidder-fast-i-russisk-kattepine-frygten-for-modsanktioner-lammer/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062