23948sdkhjf

Skifter til LED: Byggecenterkæde sparer 1,8 mio. kWh om året

Silvan sparer op til 1.800.000 kWh om året ved at udskifte sit gamle lyssystem og investerer 8,4 mio. kr. i mere miljøvenlige LED-løsninger

Som en del af Silvans fokus på bæredygtighed har gør-det-selv-kæden udfaset det gamle lys i alle 42 butikker i Danmark og i stedet installeret mere energieffektive LED-løsninger.

Med en investering på over 8,4 millioner kroner i mere miljøvenlig belysning, har Silvan allerede realiseret en besparelse på op mod 1.800.000 kWh fra januar til december 2021. Det svarer til forbruget af at oplyse en almindelig LED-pære i cirka 40.000 år.

– Vi har investeret i en løsning, der understøtter vores løfte om at blive mere og mere miljøvenlige til gavn for de kommende generationer, siger Mathias Kerp, CEO i Silvan, i en pressemeddelelse.

Flere grønne tiltag

Den seneste investering er ét af flere initiativer fra Silvan for at handle mere bæredygtigt.

Yderligere tiltag er blandt andet ”Green Weekend”, hvor Silvan donerede fem procent af omsætningen under Black Friday-weekenden i både 2020 og 2021 til ”Plant et træ”, introduktionen af plastikfri indkøbsposer, implementeringen af en grøn produktportefølje (”Skabt med omtanke”) samt den trinvise reducering af plast, der anvendes til emballage for eksempel inden for e-handel.

Allerede i oktober sidste år meddelte Silvan, at man har udfaset trykte tilbudsaviser, hvilket svarer til en besparelse på omkring 134.000 km papir hvert år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125