23948sdkhjf

Beritech: Krisen har vist os styrken ved investering

Covid-19 pandemien har sat verden i en usædvanlig krise, som påvirker alt og alle. Beritech har mødt situationen som en robust koncern, og leverer et solidt resultat for 2021 i det nyligt fremlagte årsregnskab.

Omsætningen for Beritech Group er fra 2020 til 2021 steget med mere end 300 procent. Samlet set giver det over 100 millioner kroner mere på toplinjen i koncernen. På bundlinjen endte det med et overskud før skat på 2,7 millioner kroner.

- Vi har fået bekræftet behovet for vores forretningsmodel. Hele værdikæden i én organisation betyder, at Beritech har ekstra gear at køre i, når det skal gå stærkt eller bliver uforudsigeligt - og når det kommer til projekter der er bredt funderet. Det giver en unik model for at løse kundernes udfordringer, siger CEO Bent Larsen i en pressemeddelelse.

Beritech har set en positiv forretningsmæssig udvikling med god efterspørgsel og øgede forretningsvolumener på tværs af alle tre selskaber i Beritech Group: Beritech Manufacturing, Beritech Solutions og Beritech Stainless Steel Tanks.

Investering for millioner

Den nordjyske underleverandør har en aggressiv vækstplan, og har i 2021 investeret mere end 46 millioner kroner i nye forretningsområder, digitalisering og maskineri til udvidelse af værditilførslen til kunderne.

Der forventes yderligere investeringer i det kommende år indenfor robotteknologi, digitalisering og en generel udvidelse af produktionskapaciteten. Alle investeringer bunder i kundernes efterspørgsel - og i Beritechs mantra om aldrig at sige nej til en opgave grundet mangel på kapacitet eller kompetencer.

- Vi kan kun finde løsninger, hvis vi fortsætter med at investere. Og samtidig har historien vist os, at investering ofte er den bedste vej ud af en krise. Det kræver mod og styrke. Det har vi i Beritech – og i rigtig mange andre danske virksomheder heldigvis, fortæller Bent Larsen.

Arbejdsløsheden er historisk lav, og det har krævet en stor indsats at tiltrække og fastholde de medarbejdere koncernen har brug for. Beritech har øget antallet af medarbejdere kraftigt, og ved udgangen af 2021 beskæftiger virksomheden over 100 medarbejdere.

- Udover at vi har investeret i maskineri, bygninger og digitale løsninger - så har vi fremfor alt investeret i mennesker. De mennesker, som skal hjælpe vores virksomhed godt ind i en fremtid, som helt sikkert vil stille endnu større krav, fortæller Bent Larsen.

Flere opkøb på vej

Der er fortsat megen usikkerhed forbundet med pandemien, men alligevel forventer Beritech at fortsætte den positive udvikling.

Det er en udvikling, der har fokus på at gøre Beritech bedre og hurtigere til at reagere på ændringer i kundernes forventninger, sikre en bedre og mere smidig kundeoplevelse samt reducere omkostningerne.

Beritech forventer en markant højere omsætning i 2022, som følge af øget kapacitet og fortsat stigende forretningsvolumen. Koncernen vil desuden fortsætte med opkøb af virksomheder som passer ind i strategien - og forventer indenfor få år at nå en samlet årlig omsætning på over 500 millioner kroner.

Beritech Group
mio. kr. 2020/21
Bruttofortjeneste 49,3
Driftsresultat 5,3
Resultat før skat 2,7
Årets resultat 3,6
Balancesum 136,8
Egenkapital 34,1
Antal ansatte 62
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064