23948sdkhjf

Politisk flertal mod borgmester i sag om russiske investeringer

Det er blot tre dage siden, at Vejens borgmester, Frank Schmidt-Hansen (K), ikke vil trække investeringer for 1,2 millioner kroner ud af Rusland. Men nu tegner der sig et politisk flertal mod borgmesterens beslutning, skriver TV SYD.

Kommunen har en investeringspulje på 25 millioner kroner, hvor 1,2 millioner kroner er investeret i Rusland.

Men for at slippe af med sidstnævnte investeringer, må man trække alle 25 millioner kroner ud, hvilket ifølge borgmesteren ville betyde et tab på mellem 1,5 og to millioner kroner.

Og det vil gå ud over velfærden i kommunen, mener borgmesteren.

Ifølge Frank Schmidt-Hansen har det udelukkende været en beslutning, som han har taget i fællesskab med kommunaldirektør, Ole Slot.

Venstre holdt allerede gruppemøde lørdag, og her stod det hurtigt klart, at man ikke var enig.

- Vi kan ikke leve med det her. Vi skal ud af de her investeringer, for det skylder vi ukrainerne i vores kommune og ikke mindst folket i Ukraine. Jeg er godt klar over, at det kan gå ud over velfærden i kommunen, men krigen går ud over ukrainernes velfærd hver eneste dag, siger Venstres Morten Thorøe, der er 2. viceborgmester i kommunen, til TV SYD.

Næste gang der er byrådsmøde i kommunen er 5. april.

- Så længe kan vi ikke vente. Vi skal have taget en beslutning om det her inden for 24 timer, lyder det fra Morten Thorøe.

Og i Socialdemokratiet stemmer man i.

- Vi skal hurtigst muligt ud af investeringerne. Hvis man har investeringer i Rusland - uanset hvor små de er - så er det med til at bakke om et system, som vi på ingen måde ønsker at være en del af, siger 1. viceborgmester, Jørgen Thøgersen (S), til TV SYD.

Han forstår ikke borgmesterens argument med, at det kan betyde et tab på investeringerne.

Og i Socialdemokratiet stemmer man i.

- Vi skal hurtigst muligt ud af investeringerne. Hvis man har investeringer i Rusland - uanset hvor små de er - så er det med til at bakke om et system, som vi på ingen måde ønsker at være en del af, siger 1. viceborgmester, Jørgen Thøgersen (Socialdemokratiet).

Han forstår ikke borgmesterens argument med, at det kan betyde et tab på investeringerne.

Også Billund og Varde Kommuner har haft investeringer i Rusland. De oplyser begge, at de vil trække investeringerne ud som en konsekvens af krigen i Ukraine.

Billund Kommune oplyser, at pengene blev trukket ud 28. februar. Varde Kommune kan ikke oplyse, om pengene er trukket ud, men de har bedt banken om at gøre det.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125