23948sdkhjf

Ukraine-krigen skærer luns af salgsprisen på SBS Automotive

SBS solgte den 1. juli 2021 SBS Automotive til Borg Automotive. Parterne aftalte, at salgsprisen skulle fastsættes og afregnes senest i andet kvartal 2023 ved en earn-out model baseret på fem gange SBS Automotives ebitda-resultat i 2022 reguleret for nettorentebærende gæld og med sædvanlige reguleringer af arbejdskapitalen.

Modellen gav SBS adgang til at få del i de forventede forbedringer af SBS Automotives indtjening og frie pengestrømme i 2022 under Borg Automotives ejerskab.

Krigen i Ukraine har imidlertid vendt op og ned på det.

Det russiske marked tegnede sig i 2021 nemlig for cirka 20 procent af SBS Automotives omsætning. Ændringer i salget til kunder på dette marked medfører derfor risiko for en væsentlig negativ påvirkning på SBS Automotives indtjening og pengestrømme i 2022, hvilket igen vil påvirke salgsprisen.

SBS vurderede senest i halvårsrapporten for 2021, at salgsprisen for SBS Automotive - med forbehold for betydelige markedsmæssige usikkerheder - ville blive i niveauet 225 millioner kroner.

Efter indfrielse af bank- og leasinggæld, dækning af transaktionsomkostninger samt afholdelse af omkostninger til drift og nedlukning ville SBS ved den pris kunne udlodde op til 15,6 kroner per aktie til aktionærerne. De

betydelige usikkerheder omkring krigen i Ukraine medfører, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at give nye estimater for salgspris og nettoudlodning. I den nuværende situation forventer ledelsen, at disse vil blive væsentligt forringet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11