23948sdkhjf

Lokkede med frit timetal og efteruddannelse: Nu kan vestjysk klinik åbne igen

Siden december har mangel på sygeplejersker holdt akutklinik og lægevagten i Ringkøbing lukket, men nu har fryns og nye formuleringer i jobopslag givet pote, og klinikken kan åbne igen.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Regionen skriver, at de har måttet indse, "at jobbet skulle indrettes til ansøgerne, fordi det er dem, der er mangel på", og ikke regionens egne ønsker til nye ansatte.

Så i stedet for at søge efter specifikke faggrupper, der kan snævre feltet af ansøgere ind, blev der i stedet efterlyst ’lægevagtsassistenter’ til akutafdelingen i Gødstrup.

Det kunne både være sygeplejersker og SOSU-assistenter, og i tilgift blev disse lovet den nødvendige efteruddannelse for at kunne varetage jobbet.

Slutteligt blev der ikke sat et timeantal på jobansøgningen, men man lod det være op til ansøgeren selv at byde ind med et ønske om ugentligt arbejdstid.

Og det gav tilsyneladende pote. Ved fristens udløb havde 56 ansøgere søgt jobbet.

- Det er meget inspirerende, at se, at der ligger nye muligheder i at vende tænkningen på hovedet (…) I et tilsyneladende støvsuget arbejdsmarked finder hospitalet alligevel tilstrækkeligt mange sundhedsfagligt uddannede til, at de tilsammen kan bemande og genåbne akutklinikken i Ringkøbing. Det er flot arbejde, roser regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Ansøgere på efterløn

Med den nye tilgang har Regionshospitalet Gødstrup fået kontakt med eksempelvis sundhedsuddannede på efterløn eller pension og sygeplejersker ansat i almen praksis, der ønsker ekstra vagter.

De nyansatte lægevagtassistenter får deres daglige gang i Akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup, hvor de skal assistere Lægevagten.

Det frigør så mange behandlersygeplejersker, at det igen er muligt at opfylde aftalen med de praktiserende læger om, at der skal være behandlersygeplejersker på vagt sammen med Lægevagten i akutklinikkerne.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.563