23948sdkhjf

Se video om Mia: Fra spejder til tømrerlandsholdet

Mia Mathiesen har længe haft en stor nysgerrighed på tømrerfaget – en interesse der nu har skaffet hende en plads på landsholdet for tømrere.

Da Mia skulle vælge uddannelse, valgte hun at starte på gymnasiet. Undervejs fandt hun dog ud af, at hendes drømme og ambitioner var til noget andet.

- Jeg prøvede at starte i gymnasiet, men det var ikke noget for mig. Men så valgte jeg at blive tømrer, fordi jeg har været spejder i 10 år. Der er der også det her med at være udenfor og arbejde med træ, fortæller Mia i en pressemeddelelse fra erhvervsskolen Tradium.

Hun er også glad for at kunne hjælpe andre. Både ved at lave håndværksopgaver, men også ved at forklare og demonstrere hvordan andre selv skal arbejde med håndværk. Dette får hun også rig mulighed for, som en del af Boss Ladies netværket. Herigennem fortæller hun blandt andet unge piger om, hvordan det er at være tømrer.

- Jeg har gennem Boss Ladies været på et skolebesøg, hvor jeg har snakket med elever fra 8. og 9. klasse om, at det er mega sejt at være tømrer – og at det ikke kun er drengene der skal være det, siger Mia.

Hendes kærlighed til træfaget og formidlingen af det, har også medført, at hun nu skal til DM i Skills. Her skal hun ikke deltage men demonstrere sit fag, for alle de unge grundskoleelever der besøger konkurrencen. Det skal hun, som en del af hendes optagelse på det danske landshold for tømrere – et landshold som skal være med til at øge interessen for at blive tømrer og lære et håndværk.

Bootcamp i trækunst

Fordi Mia har en stor kærlighed til tømrerfaget, så har hun også haft et ønske om at lære endnu mere, end hvad der er pensum på uddannelsen. Derfor har hun deltaget i et ”bootcamp”-forløb, som er et projekt, hvor talentfulde tømrerelever, kan udvikle deres evner endnu mere.

- Bootcampen er et tilbud til de tømrerlærlinge der vil noget ekstra med deres fag. De har arbejdet frem mod deltagelse i konkurrencer, såsom DM i Skills, men har også arbejdet på at blive de bedste til håndværket, fortæller Jesper Jensen, der er faglærer på tømreruddannelsen.

Han har arrangeret bootcampforløbene, hvor eleverne på uddannelsen blandt andet har brugt en weekend på at nørde med deres fag og blive endnu dygtigere.

Men der har også været plads til hygge i weekenderne, hvor det sociale ligeledes har været i fokus. Som en del af bootcampen, har eleverne blandet andet overnattet på skolen og set film i fællesskab.

Det var også netop dette bootcamp tilbud, der banede vejen for, at Mia er kommet på landsholdet og har fået en plads til DM i Skills, der finder sted sidst i april. Og selvom der er, og skal være, plads til alle på tømreruddannelsen, så håber Jesper, at bootcampforløbet kan inspirere flere unge til at dygtiggøre sig i deres fag og blive nysgerrige på eksempelvis bygningskultur og god arkitektur. Alt imens de også fremstår som rollemodeller for de øvrige elever.

Et godt mix i hverdagen

Når Mia ikke følger undervisningen på Tradium, så er hun i lære hos Jensen Byg Service i Randers. Her er direktøren, Svend Søndergaard, da også yderst glad for at have en så talentfuld lærling som Mia i lære.

- Vi er stolte af, at Mia er blevet udtaget til landsholdet. Det er godt gået af hende og jo også godt for vores lille firma, fortæller Svend. Han er også glad for, at de i virksomheden kan være med til at uddanne flere piger til tømrerfaget, noget de også har gjort før, at Mia startede som elev.

- Kvinderne vi har ansat her i virksomheden, giver meget til vores firma. De kan have en anden indgangsvinkel end drengene. Så derfor giver det et godt mix i hverdagen at have en blandet medarbejderstab, forklarer Svend.

Mia føler ikke at hendes køn har nogen betydning i dagligdagen. Både på hendes læreplads og i skoletiden ved Tradium, er hendes oplevelse, at der er plads til alle. Derfor nyder hun bare at være en del af et stærkt fællesskab.

- Det bedste ved at gå her er, at der er plads til du kan være dig selv. Men du er også en del af et større fællesskab, med plads til alle. Sådan er det også ved min læreplads, hvor vi er tre kvinder, siger Mia.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078