23948sdkhjf

Erhvervsstyrelsen vil granske FLSmidth-ordre i Belarus

I 2020 fik FLSmidth en ordre på 360 millioner kroner på levering af mineudstyr til selskabet Slavkali. Slavkali er ejet af Mikhail Gutseriev, der har tætte forbindelser til den belarussiske præsident Alexandr Lukasjenko, og allerede i juni 2021 blev han sanktioneret af EU. Det skriver Finans.

FLSmidth fortsatte imidlertid leverancen, for i mellemtiden havde Mikhail Gutseriev afhændet en del af Slavkali, så han kun ejede 41 procent, mens den resterende del var ejet af to russiske statsbanker.

Eksperter har dog vurderet overfor Finans, at Mikhail Gutseriev hele tiden har haft majoritetsinteresse i selskabet, og at det derfor har været indbefattet af sanktionerne.

Det har nu fået Erhvervsstyrelsen til at se nærmere på FLSmidths ageren. Styrelsen bekræfter i en mail overfor Finans, at man undersøger FLSmidth for sanktionsbrud.

Koncernjuridisk chef i FLSmidth, Annette Terndrup, skriver i et skriftligt svar til Finans, at man fik lavet en ekstern vurdering fra Dow Jones, om man overtrådte nogen sanktioner.

- Vi nåede begge frem til enslydende resultat: At der ikke var grundlag for sanktionering, skriver hun til Finans.

I december 2021 indstillede FLSmidth leverancerne til Slavkali på grund af amerikanske sanktioner mod det belarusiske selskab.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE13831254/erhvervsstyrelsen-igangsaetter-undersoegelse-af-flsmidth-i-sag-om-potentielt-sanktionsbrud/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078