23948sdkhjf

Østjysk smedevirksomhed dropper russisk stål og giver en hånd til Ukraine

Hos HSM Industri har ejer og administrerende direktør Esben Møller spekuleret over, hvad han kunne gøre i forhold til krigen i Ukraine.

Derfor havde Grenaa-virksomheden, allerede inden EU-Kommissionen tidligere på ugen besluttede sig for at forbyde import af bearbejdede russiske stålprodukter, besluttet sig for, at det var slut med at bruge russisk stål hos HMS Industri.

- Vi har købt rigtig meget russisk stål gennem tiden, for det er især plader, de producerer derovre, fortæller Esben Møller.

Kan spores via certifikater

Den østjyske smedevirksomhed leverer alt fra gangbroer og helikopterplatforme til røranlæg og offshore-konstruktioner, og derfor ryger der en del tons stål igennem hvert år.

- Jeg ved godt, det er en dråbe i havet, men det er, fordi vi ikke synes, vi vil skal smide penge i diktatorens krigskasse, udtaler Esben Møller med en slet henvisning til Ruslands præsident Vladimir Putin.

Rent praktisk har han bedt sine indkøbere om at stoppe med at købe russisk stål.

- Vi har undersøgt markedet, og selvfølgelig vil det komme til at koste lidt penge, men det er mere en principholdning, at det ikke skal være os, der finansierer hans urimelige fremmarch nede i Ukraine, konstaterer Esben Møller.

- Så vores folk er blevet bedt om at få det oplyst, inden de køber, og på certifikater kan vi helt præcist sige, hvor det er fremstillet, fortsætter han.

Donerer 250.000

Samtidig med, at HSM Industri har valgt at udfase det russiske stål, har Esben Møller også besluttet at give en mere håndfast støtte til ofrene for krigen i Ukraine.

- Vi donerer 250.000 kroner fra vores holdingselskab til landsindsamlingen ”Sammen For Ukraine”. Jeg har det sådan, at herhjemme sidder vi med vores varme kaffe og store flødeskumslagkager og ser, hvordan folk bliver behandlet dernede. Det kommer så vidt, at man er nødt til at skifte kanal en gang imellem, fordi man næsten ikke kan klare mere. Det synes jeg er så forfærdeligt, slutter Esben Møller.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109