23948sdkhjf

MSC etablerer deepsea containerrute mellem Skandinavien og USA

Verdens største containeroperatør MSC starter nu deepsea-containerlinjefart mellem Østersøen/Skandinavien og USA’ østkyst. Rute-loop’et er fra øst: Klaipeda – Gdynia – Gøteborg – Bremerhaven – New York – Philadelphia – Norfolk – Klaipeda.

Dermed bliver Gøteborg, der i forvejen sammen med Aarhus og Gdansk har Mærsk og MSC’s M2- deepsea container-rute mellem Scandinavian/Østersøen og Kina, nu også hub på en vestgående deepsea containerrute. Den nye linjefart, der tager 11 døgn per vej, indledes i slutningen af måneden med ’MSC Cornelia’.

- Den nye direkte forbindelse mellem Østersøen og USA's østkyst har været meget efterspurgt og er den eneste på markedet i dag. Med den nye service styrker vi også vores tilbud gennem Gøteborg, hvilket vi er meget positive overfor, udtaler MSC landedirektør i Sverige, Maria Sturgis.

Øget eksport

Ifølge Gøteborg Havn er den svenske eksport af varer, målt i tons og transporteret i containere til USA, steget med i gennemsnit fire pct. om året over de seneste fem år. Mellem 2020 og 2021 steg den amerikanske eksport med ni pct.

- USA er Sveriges største eksportmarked uden for Europa, og også et voksende marked. Den direkte trafik er en meget velkommen tilføjelse, der yderligere styrker Gøteborg Havn som garant for svensk industris adgang til verden, siger Claes Sundmark, Vice President Sales og Marketing hos Gøteborg Havn.

Ifølge havnen sikrer det veletablerede jernbane- og indlandsterminalsystem, Railport Scandinavia, at hele den svenske eksport- og importindustri allerede har en effektiv, klimasmart forbindelse til og fra havnen og den nye USA-trafik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078