23948sdkhjf

Pihl-selskab halvvejs ved Hillerød

I Skævinge vest for Hillerød vokser det nye multikulturelle hus, Skævinge kultur-, idræts- og fritidshus (SKIF), sammen med lokalsamfundet og foreningslivet. 

Entreprenørvirksomheden BNS vandt i juni sidste år hovedentreprisen på projektet. I den forgangne uge ramte byggeriet så en milepæl, da BNS, Hillerød Kommune og byens børn og voksne kunne fejre rejsegilde. 

Fakta: SKIF

  • Det nye Skævinge Kultur-, Idræts- og Fritidshus kommer til at indeholde blandt andet fitness, orangeri, spinning, musiklokaler, foreningslokale og multisal. 
  • Renoverings- og ombygningsarbejdet af Skævingehallen er igangsat af Hillerød Kommune som bygherre og med BNS A/S som hovedentreprenør. 
  • Rambøll er ingeniør på projektet, og det er Christensen & Co Arkitekter, der har tegnet det.

Omkring 100 borgere, hvoraf de 40 var skolebørn, var mødt op for at fejre den store begivenhed i byen. Og begejstringen og interessen var stor hos entreprenør, håndværkere, byens borgmester og borgerne. 

– Vi har i dag markeret en vigtig milepæl - ikke bare for byggeriet men for hele byen. Med rejsegildet er vi nu et stort skridt tættere på at give borgerne det mødested, de efterspørger, siger Martin Palmquist, adm. direktør i BNS, ifølge en pressemeddelelse fra selskabet.

Elever i praktik på byggepladsen 

SKIF handler ikke bare om at give idrætslivet mere plads og bedre faciliteter men også at samle byens foreningsliv og idrætsaktiviteter under samme tag. Dermed samler man nu hele paletten af idræts- og kulturaktører ved at omdanne hallen til et mødested for alle og gøre det til byens samlingssted og hjerte. 

Helt fra start har borgernes ønsker været i fokus, og med lokale kræfter er projektet blevet udviklet.

BNS har ført ånden videre ved blandt andet at inddrage de unge elever fra Kornmarkskolen, der støder op til byggepladsen. Elever i 8. og 9. klasse har kunnet prøve kræfter med arbejdet på byggepladsen med et praktikforløb hos BNS som byggeleder, VVS'er og pladsmand. 

SKIF er ved at tage form og skal efter planen stå færdigt til sommer.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093