23948sdkhjf

Derfor ejer ung tømrermester med 18 svende firmaet helt personligt

Selv om de stærkt stigende materialepriser, udfordringer med at skaffe medarbejdere og kamp om opgaverne også fylder hos Blenstrup Tømrer- og Snedkerforretning ved Skørping i Himmerland, så overskygger det ikke virksomhedens erklærede mål om, at ingen opgave er for lille og at enhver opgave skal løses med omhu og afspejle faglig stolthed.

Tømrermester og ejer af virksomheden, 33-årige Kasper Kjær Jensen, er ikke bleg for at fremhæve, at han som forholdsvis ny ejer af den nu 70 år gamle virksomhed, står solidt plantet på skuldrene af virksomhedens tidligere ejere. Og dem har der kun været to af, inden Kasper Kjær Jensen købte tømrer- og snedkerforretningen i 2018. Han har kendt den seneste ejer, Karl Erik Nielsen, i mange år og har i en periode været ansat som tømrersvend i virksomheden.

- Jeg har overtaget en meget veldrevet virksomhed med et godt ry. Begge de tidligere ejere har været kendt for ordentlighed og er blevet mødt med stor tillid fra kunderne. Det er de samme dyder, jeg forsøger at videreføre. Det betyder også, at vi har rigtigt mange trofaste lokale kunder. Hovedparten af vores kunder har vi faktisk i en radius på 15 km omkring Blenstrup, siger Kasper Kjær Jensen.  

Ejer det helt alene

Udover den målrettede fokus på ordentlighed har Kasper Kjær Jensen også ”arvet” de to tidligere ejeres holdning til hvordan ejerforholdet skal være. Nu, som tidligere, er virksomheden personligt ejet, eller som det rettelig hedder; en enkeltmandsvirksomhed, hvor ejeren råder over samtlige aktiver og hæfter for alle gældsforpligtelser. Populært sagt, sætter man som ejer af en enkeltmandsvirksomhed ”hus og hjem på spil”.

Men det er slet ikke sådan, Kasper Kjær Jensen, ser på det:

- Jeg ved jo godt, at man kan begrænse den økonomiske hæftelse og risiko ved at have en anden selskabsform, som for eksempel et aktieselskab eller et anpartsselskab. Jeg synes, at det personlige ejerskab er med til at sende kunder og samarbejdspartnere et signal om, at virksomheden er seriøs – og at vi også er her i morgen, siger Kasper Kjær Jensen. Han tilføjer i samme moment, at for ham er ejerformen sammen med målrettet kundepleje og veludført håndværk selve fundamentet for at drive virksomheden.

- Jeg kan ikke se mig selv gøre det anderledes. Og jeg tror på, at det er noget som både kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere respekterer, forklarer han.

Mål: Bedre til at dele ansvar

Det er dog en enkelt ting, som Kasper Kjær Jensen ved, han skal forsøge at ændre:

- Jeg har travlt i det daglige. Jeg regner tilbud og står får en stor del af det administrative samtidig med, at jeg har opsyn på pladserne. Jeg kan godt lide at have ”fingrene nede i sagerne”, men må også erkende at det er tidskrævende at bevare overblikket over detaljerne. Derfor bliver det ofte nogle lange arbejdsdage, siger han.

Den seneste ejer af virksomheden - Karl Erik Nielsen - har stadig sin gang i virksomheden og giver af og til en hånd med at regne et tilbud.

- Men, jeg skal blive bedre til at give noget af ansvaret videre til mine dygtige medarbejdere. Da jeg købte virksomheden i 2018 var der otte medarbejdere. I dag er vi 18 og både omsætningen og indtjeningen er støt stigende.  Ordrebogen er tilmed fyldt rigtig pænt op, så det er bare at klø på, siger Kasper Kjær Jensen, som aldrig har været bange for at tage fat.

Da han i 2013 startede virksomheden Jensen Byg & Ejendomsservice var der heller ingen opgave som var for lille. Og han sagde kun sjældent og nødtvungent nej til opgaver.

- Jeg var ene mand i virksomheden samtidig med, at jeg havde fast arbejde som tømrer på det nærliggende Lindenborg Gods. Så der var nok at se til.  Også den gang, griner Kasper Kjær Jensen.

Og, jo. Jensen Byg & Ejendomsfirma var også personligt ejet og skiftede navn til Blenstrup Tømrer- og Snedkerforretning, da Kasper Kjær Jensen overtog virksomheden. 

BLÅ BOG

 • Kasper Kjær Jensen (33 år)
 • Uddannelse tømrer i 2009
 • Tømrersvend hos Blenstrup tømrer- og Snedkerforretning fra 2010-2013
 • Tømrersvend hos Lindenborg Gods A/S fra 2013-2016
 • Indehaver (personligt) af Jensen Byg & Ejendomsservice 2016 – 2018 som ændrede navn til Blenstrup Tømrer- og Snedkerforretning ved overtagelsen i 2018
 • Fritidsaktiviteter: Familien og venner (og lidt arbejde)
 • Gift med Michelle Kjær 
 • Har 2 børn, Viktor på 4 år og Alberte på 7 år.

Overordnede krav til enkeltmandsvirksomheder

 • Kun én ejer, der alene træffer alle beslutninger
 • Ejeren hæfter personligt med egen formue
 • Ingen kapitalkrav

Kilde: Erhversstyrelsen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078