23948sdkhjf

Vækstplan virker: Atter sorte tal hos Randers Tandhjulsfabrik

Mens 2020 i høj grad blev et år i coronaens tegn, var 2021 en helt anden historie hos Randers Tandhjulsfabrik.

Underskuddet før skat på 4,3 millioner kroner blev vekslet til et overskud på 0,7 millioner kroner.

- Det har været et efter omstændighederne fornuftigt år, konkluderer administrerende direktør Lau Akstrup Jensen.

- Den plan, vi har lavet, har vi holdt vækstmæssigt, og på resultatsiden har vi lavet en væsentlig forbedring sammenlignet med året før - og det er endda indbefattet, at vi har været i gang med en større oprydning, så vi blandt andet har lavet en større nedskrivning af et varelager, vi gerne vil have væk, fortsætter han.

Tør ikke lave lange aftaler

På omsætningssiden er der tale om en vækst på 15 procent, og det skyldes hovedsageligt, at mange af de kunder, der droslede ned under den første del af coronakrisen, er tilbage i fuld produktion.

Mens coronapandemien er ved at ebbe ud, er krigen i Ukraine til gengæld eskaleret. Selv om Randers Tandhjulsfabrik ikke har noget salg til de to lande, mærker man alligevel dønningerne i form af stigende råvare- og brændstofpriser.

- Hele situationen omkring inflationen er bekymrende i forhold til konkurrencekraft, for alt stiger bare lige for øjeblikket, og der er ikke ret mange steder at hente det, udover hos dem der betaler regningerne. Det er kunderne, og de bliver også presset, så det er en udfordrende situation at stå i, forklarer Lau Akstrup Jensen.

- Det vi mærker mest til lige nu, og som er vores største udfordring, er at vi er vant til at lave lange aftaler med vores kunder, og det er svært lige nu. De vil gerne lave dem, men det er svært, for hvilken pris skal jeg regne med? Det er en udfordring, og det betyder en voldsom forøgelse af det administrative arbejde. Alt skal jo forespørges på, dobbelttjekkes og kontrolleres, og det koster bare mange ressourcer, tilføjer han.

Mere vækst i 2022

Alligevel er Lau Akstrup Jensen særdeles optimistisk, når det gælder fremtiden – og det skyldes igen den vækstplan, Randers Tandhjulsfabrik er i gang med at føre ud i livet.

- Mange af de skibe, vi har sat i søen, begynder at give noget. Det er blandt andet nye samarbejdspartnere i Tyskland, der begynder at give ordrer, så hele vejen rundt er vi egentlig rimelig godt spillende, siger han.

Knap tre måneder inde i det nye regnskabsår ser det da også ud til, at vækstplanen for 2022 kommer til at holde, selv om det endnu er tidligt at komme med konklusioner.

- Jeg forventer den samme vækst som sidste år, og i virkeligheden forventer jeg også, at vi forbedrer resultatet tilsvarende – måske ikke helt på kroner og ører, som vi gjorde sidste år, for vi er også i gang med en masse forbedringer og tiltag i virksomheden, og det er klart, at det også koster noget, slutter Lau Akstrup Jensen.

Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 21,8 17,3
Resultat før finansielle poster 0,8 -4,2
Resultat før skat 0,7 -4,3
Årets resultat 0,5 -3,3
Balancesum 31,4 29,8
Egenkapital 22,7 22,2
Antal ansatte 36 38
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.234