23948sdkhjf

Små 100 millioner til energirenoveringer i kommuner og regioner

Onsdag den 20. april åbner Energistyrelsen for ansøgninger til en tilskudspulje med 97 mio. kr. til energiforbedringer og digitale løsninger i kommunale og regionale bygninger.

Og i en tid med høje energipriser er puljen en kærkommen håndsrækning til de danske kommuner og regioner, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

– Med de energipriser, som vi oplever for tiden, er der store økonomiske gevinster ved at udnytte energien mere effektivt – også i kommuner og regioner, udtaler Stine Leth Rasmussen, vicedirektør i Energistyrelsen, i pressemeddelelsen. 

Puljen giver blandt andet tilskud til konvertering fra gas- og oliefyr til varmepumper eller fjernvarme. 

– Puljen kan dermed være med til at gøre os mere uafhængige af den russiske gas, udtaler Stine Leth Rasmussen.

Kommuner og regioner kan opnå tilskud til konvertering fra olie- og gasfyr, biokedel og elvarme til varmepumper eller fjernvarme, renoveringsprojekter, herunder udskiftning af vinduer, efterisolering og lignende, digitale løsninger til databaseret energiledelse, herunder løbende dataindsamling og –behandling, samt renoveringsprojekter, konverteringer og digitale løsninger i fredede bygninger.

Af de 97 mio. kr., der er afsat til første ansøgningsrunde i 2022, kan 15 pct. søges til digitale løsninger og intelligent styring af energiforbruget i de kommunale og regionale bygninger.

Samlet 295 mio. kr. i puljen

Aftalen om tilskudspuljen udspringer af Finansloven 2021, hvor regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet blev enige om at styrke kommuners og regioners mulighed for at energieffektivisere deres bygninger.

Samlet er der afsat 295 mio. kroner til ordningen, hvoraf der afsættes 97 mio. kr. i denne runde.

Der planlægges endnu en ansøgningsrunde til efteråret med de resterende midler.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094