23948sdkhjf

Aalborg Portland begrænser leverancer i tre uger

Cementlagerne er i bund hos Aalborg Portland, som derfor begrænser leverancerne i en kort periode, oplyser selskabet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Der er aktuelt i Danmark en skyhøj byggeaktivitet og dermed en meget højere cementefterspørgsel end forventet, lyder det. Det skyldes blandt andet den milde vinter, som har holdt gang i byggeprojekterne gennem hele vinteren.

Selvom leverancer af råmaterialer er påvirkede af krigen i Ukraine, kører fabrikken i Aalborg på fuld kapacitet, forsikrere cementproducenten og tilføjer, at eksportvolumenerne allokeres til det danske marked for at give yderligere støtte. 

Til trods for indsatsen har situationen - som skrevet - bragt cementlagerne i bund, hvilket giver en kortvarig udfordring med fuld leverance. For at Aalborg Portland kan komme på niveau med efterspørgslen igen, er der i tre uger en begrænset leverance til alle kunder, som er trådt i kraft, skriver selskabet i meddelelsen og tilføjer, at alternativet ville være leveringsstop i dele af landet. 

"Aalborg Portland er meget opmærksomme på, at den aktuelle situation i en kortere periode kan påvirke kunder og enkelte byggeprojekter rundt om i landet. Derfor arbejdes der på højtryk – i samarbejde med kunder, som udviser en stor fleksibilitet – for at sikre en normal leverance igen så hurtigt som muligt," skriver selskabet.

Forventningen for 2022 er samlet set at opfylde alle kundekontrakter, lyder det slutteligt fra Aalborg Portland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095