23948sdkhjf

Tømrersvend: Sådan blev mester digital

Hos tømrermester Allan Led Hansen, fa. Allan Led Hansen Tømrer-Snedker-Murer ApS i Otterup på Nordfyn, er det en af svendene, der har presset på for at effektivisere time- og sagsstyringen med den digitale platform Mobilplan. Det er tømrersvend Mads Beck, som – mere eller mindre - har overtaget den digitale styring i virksomheden..

- Det er en kæmpebesparelse i tidsforbrug. Vi kører al vores time- og materialeregistrering i systemet. Vi kører også planlægning. Det vil sige, at hvis du har nogle timer tilovers, kan du se, hvor du så kan køre hen for at lave det næste job, og vi kan styre projekterne via app’en. Det fungerer optimalt for en virksomhed som vores og det er rigtigt smart, siger han og tilføjer:

- Chefen tror på stentavler, og det gør jeg ikke, så det er nok helt ok, at det er mig, der har taget styringen på at effektivisere. Jeg bruger absolut minimalt tid på at vedligeholde og løse ting i systemet, men det er blevet en helt naturlig ting for mig og mine kolleger at bruge systemet i det daglige, og det letter administrationen helt enormt, og er med til at give det ”kolde overblik”, uanset hvor du er, fordi du kan tage din telefon, og gå ind og se, hvad du har behov for, siger Mads Beck, i en pressemeddelelse.

Mobilplan er koblet sammen med virksomhedens regnskabsprogram e-conomic, og nu mangler Mads Beck blot at få koblet virksomhedens lønsystem på.

- Det vil komme til at spare rigtigt meget tid, og give et endnu bedre overblik, for jeg ved, hvordan det virker. Og selv om nogle af svendene kan have en forskellig timeløn, så er det let at overskue, og da vi laver løbende kalkulationer, har vi hele tiden overblik over, hvor meget løn, der er gået til et givent projekt, fremhæver han.

 Styr på skruerne

Til gengæld har Mobilplan lært svendene at holde styr på materialeforbruget.

- Vi bruger jo langt fra altid en hel pakke skruer på en opgave. Så er der noget tilbage af en pakke, og i stedet for, at vi bare tager en ny pakke på næste job, så bliver forbruget af skruer registreret, og det sparer faktisk penge for firmaet, siger Mads Beck.

- Svendene fik heller ikke altid før gjort det papirarbejde, der var på en opgave. Samtidig har vi nu fotos, der er registret og elektronisk hæftet til hvert projekt, og så er dokumentationen lige pludselig også på plads.

Entreprenørafdeling på vej

Firmaet beskæftiger 17-18 svende, og har en lille entreprenørafdeling på fem mand, som lige er ved at starte op på systemet.

 - Her bliver overblikket med Mobilplan endnu større, fordi der jo er flere typer arbejde involveret, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11