23948sdkhjf

Mere end 5.000 besøgte fynsk robotmesse

5.159 gæster lagde i sidste uge vejen forbi Odense Congress Center, da robotmessen R-22 løb af stablen. Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Af dem var der en hel del udenlandske besøgende – blandt andet delegationer fra Tyskland, Norge og Finland, ligesom selveste BBC havde sendt en af deres korrespondenter til Odense for at dække den boomende danske robotindustri.

Glade udstillere

Hos en af de store robotaktører, Universal Robots, er man begejstret for dette års messe. I løbet af de messens tre dage har de oplevet stor interesse og mange besøgende på standen.

- Universal Robots er en del af R-22, fordi det er den vigtigste messe i Norden i 2022. De løsninger og den tilgængelighed, vi ser her, er virkelig vigtig, fordi de besøgende kan se, røre og mærke robotterne, men de kan også nemt tilgå udstillerne, hvilket er én af messens helt store styrker, siger Michael Hjertebjerg, regional president hos Universal Robots, og fortsætter:

- Vi er glade for at se så stor repræsentation af robotter i år, og forhåbentlig vil der være endnu flere i 2024. R-22 er en vigtig messe for Universal Robots, og vi skal selvfølgelig være med.

Boomende branche

Ifølge dugfriske branchetal fra Odense Robotics Insight Report 2022 omsatte danske virksomheder inden for robotter, droner og automation for 21,1 milliarder danske kroner i 2021. Det svarer til en omsætningsvækst på 12 procent i forhold til 2020.

En del af denne vækst kan forklares med, at brancher som sundhed, energi og byggeri har fået appetit på robot- og droneteknologi. Det mærkede man også på R-22, hvor blandt andet dele af konferenceprogrammet var dedikeret til at sætte spot på robotløsninger til sektorer som landbrug og byggeri.

- Robotter er allerede en standardteknologi mange steder ude i industrien, og det vil de også blive på sigt i mange andre brancher. Det er man slet ikke i tvivl om efter et besøg på R-22, siger business unit manager i OCC, Katarina Fruerlund Deylami.

Hos de mere end 100 udstillere kunne de besøgende således opleve eksempelvis en så- og lugerobot til landbruget, en megadrone med en lasteevne på 200 kilo samt en 3D-printende robot, som kan printe huse i beton.

Tilfreds arrangør

Det er første gang, at robotmessen bliver afholdt i denne form. Derfor glæder det Katarina Fruerlund Deylami, at messen rundede 5.159 besøgende på tre dage.

- Vi er meget tilfredse med antallet af besøgende. Ikke mindst når man tager med i ligningen, at det er første gang, vi afholder en messe som denne i Odense Congress Center, ligesom vi kun lige er på vej ud af en global pandemi, der stort set har gjort det umuligt at afholde fysiske messer i to år, siger Katarina Fruerlund Deylami, og fortsætter:

- Men én ting er besøgstallene. Noget andet er stemningen og atmosfæren. Og her har vi fået masser af positive tilbagemeldinger fra udstillere og gæster, som virkelig har fået meget ud af R-22 og glæder sig til næste messe i 2024.

Robotmessen i Odense Congress Center vender tilbage den 13.-15. marts 2024.

Læs mere om: r-22
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094