23948sdkhjf

Sådan får du værdisat din virksomhed, mester!

Selvom de fleste mestre, og andre virksomhedsejer for den sags skyld, tænker på det ind i mellem, så skydes tankerne også ofte væk lige så hurtigt, som de er kommet. For når det handler om ejerskifte, så er der en tendens til, at alt for mange kommer alt for sent i gang med forberedelserne.

Det er der mange årsager til, men i sidste ende, så kan det blandt andet betyde, at mester ikke får det fylde udbytte af ejerskiftet. 

- Vi står overfor, at mange tusinde virksomheder skal ejerskifte inden for de næste år. Sker det ikke, kommer vi som samfund til at miste gode virksomheder - og mange arbejdspladser. Så det handler ikke om retræte eller afvikling, men derimod om at sikre det enkelte selskabs overlevelse og værdi på den lange bane. Desværre kommer mange for sent i gang med processen og hvis det ikke koster virksomheden, så koster det på værdiansættelsen, siger forretningsudvikler Steffen Leth Møller fra Erhvervshus Sjælland.

Læs også: Ejerskifte med far fik Pia til at søge hjælp

 I de sidste par år har han gennem projektet SMV PRO kunnet hjælpe små og mellemstore virksomheder med et tilskud, der dækker halvdelen af regningen til den strategiske proces med en privat rådgiver, men den mulighed forsvinder inden sommeren.

- Hvis en virksomhed skal kunne gøre brug af tilskuddet, kræver det, at man har valgt en privat rådgiver og fået tilsagn senest i andet kvartal. Derfor skal virksomheder, der vil benytte sig af tilbuddet tage fat i os nu, så vi kan nå at hjælpe dem videre, siger han.

Tilbuddet gælder i samtlige tværkommunale Erhvervshuse

  Få hjælp - til halv pris

- Mange forbinder ejerskifte med afvikling eller retræte, men intet kunne være mere forkert..

- Det handler om langtidsplanlægning i forhold til, hvordan virksomheden kan gøres så attraktiv overfor fremtidige investorer som muligt - og så handler det om sikring af medarbejdernes fremtidige indtægt, siger han.

- I virkeligheden indeholder processen alle de vigtige ledelsesmæssige og økonomiske aspekter, som gør en virksomhed attraktiv for investorer og interessenter, så tilbuddet om, at Erhvervshuset betaler halvdelen af regningen burde appellere til de fleste små og mellemstore virksomheder, siger Steffen Leth Møller, der lover at man gennem SMV PRO kommer hurtigt i gang med processen.

 - Der er mange penge at spare, så det er en god idé at komme i gang, også selv om ejerskifte ikke er noget som er på tapetet lige nu, siger Steffen Leth Møller og forklarer, at man ikke skal igennem den store bureaukratiske mølle for at få tilskuddet.

 - Det kræver blot, at man udfylder et kort ansøgningsskema til Erhvervshuset. Tilsagnet har man i løbet af to-tre dage og med det i hånden kan man selv planlægge med en rådgiver, hvornår man skal i gang og hvad det skal koste,  siger han og understreger, at uanset om det tager to eller fire måneder, før man er i mål med en udviklingsplan og salgsmateriale, så er man sikret 50 pct. refusion fra Erhvervshuset

 Find dit Erhvervshus her 

Læs mere om ejerskifte og salg af din virksomhed på virksomhedsguiden.dk

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093