23948sdkhjf

Milliardinvestering i fare: DSB har ingen plan B på Sydsjælland

Den største anlægsinvestering nogensinde i Næstved Kommune risikerer at falde til jorden, hvis DSB må opgive at etablere et værksted til servicering af fremtidens elektriske togtrafik nær Fårebakkerne ved Mogenstrup.

Det skriver Sjællandske Medier.

- Der eksisterer ingen plan B i Næstved Kommune. Området ved Mogenstrup er det absolut mest velegnede, og vi har ikke andre steder at placere værkstedet i Næstved Kommune. Derfor må vi se os om efter andre alternativer rundt i landet, siger den nytiltrådte direktør for DSB’s grønne værksteder, Finn Bloch.

Han peger på Kastrup som en mulighed eller en løsning med udvidelse af eksisterede værksteder andre steder i landet.

Men Mogenstrup er bedst, siger han til Sjællandske og SN.dk.

Placeringen tæt på hovedsporet er ideel, og derfor satser DSB fortsat på at få mulighed for at opføre værkstedet nær Fårebakkerne, når den offentlige høring er fuldendt efter, at lokalplanen blev underkendt af Planklagenævnet kort før jul.

- Derfor fortsætter vi det forberedende arbejde, der ligger uden for lokalplansområdet. Det gælder etableringen af veje og vandhuller. Det har vi stadig mulighed for, mens vi venter på at plangrundlaget bliver endeligt godkendt, siger Finn Bloch.

Over for Sjællandske Medier understreger han desuden, at DSB bygger værkstedet inden for rammerne af den nye lokalplan, og at der ikke eksisterer en fase 2 for eventuel yderligere udvidelse af værkstedet ved Mogenstrup.

Læs mere om: dsb
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125