23948sdkhjf

Facadefirma køber op igen: Får femte datterselskab

Entreprenørfirmaet Kjær Knudsen A/S i Brøndby bliver opkøbt af den svenskejede Fasadgruppen. Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Kjær Knudsen har 56 fuldtidsansatte og omsatte for cirka 136 mio. kr. i regnskabsåret 2021. 

– Kjær Knudsen er Fasadgruppens femte datterselskab i Danmark og supplerer vores andre virksomheder godt, siger Peter Andersen, forretningsområdechef for Fasadgruppen Danmark, i pressemeddelelsen.

Kjær Knudsen A/S blev grundlagt allerede i 1931 og har været drevet af samme familie gennem tre generationer frem til 2013, hvor de nuværende hovedejere tog over. Virksomheden fokuserer på markedet for renovering med hovedvægt i København og på Sjælland. Blandt kunderne findes boligforeninger, byggefirmaer og kommuner. 

Ekspansiv fasadegruppen

Fasadgruppen etablerede sig på det danske marked i slutningen af 2019 med købet af murer- og facadeentreprenøren P. Andersen & Søn Entreprise A/S i Lejre 

Året efter blev Cortex Facaderens med hovedkontor i Hvidovre og dengang omkring 40 ansatte overtaget

I maj 2021 foretog man tredje opkøb; Byens Tag & Facade med kompetence inden for tagarbejde og vinduesudskiftning og 69 fuldtidsansatte. 

Fjerde opkøb blev foretaget i oktober 2021, hvor Murer- og entreprenørvirksomheden OPN Entreprise med 31 fuldtidsansatte og aktiviteter i Københavnsområdet, blev en del af den svenske facadekoncerns danske aktiviteter.

Fra en direktørtrio i Kjær Knudsen fremhæves udviklingsmulighederne under det nye ejerskab: 

– Vi har fulgt Fasadgruppens vækst i Danmark og synes deres model med en decentral struktur, hvor de enkelte virksomheder fortsat arbejder under eget brand, passer os perfekt, skriver Thomas Jansteen, adm. direktør, Thomas Vitting, produktionsdirektør, og Jan Bech, salgs- & marketingdirektør i meddelelsen.

Kontakter og aktier 

Overdragelsen af Kjær Knudsen forventes at finde sted i løbet af april 2022.

Købesummen består af kontanter og et gældsbrev på 17 mio. kr., hvilket gældsbrev umiddelbart efter opkøbet konverteres til Fasadgruppen aktier på baggrund af et til bestyrelsen på Fasadgruppens generalforsamling den 18. maj 2021 meddelt mandat.

Fasadgruppen finansierer den kontante del af købesummen med egne midler, mens tegningskursen på aktierne, som gældsbrevet konverteres til, fastsættes på baggrund af den volumenvægtede gennemsnitskurs for Fasadgruppens aktie på Nasdaq Stockholm i løbet af de sidste 30 handelsdage før overdragelsen, hvilket således tilsiger hvor mange aktier der udstedes og tegnes, skriver Fasadgruppen i pressemeddelelsen. 

 

 

Fasadgruppen har hovedkontoret i Stockholm, Sverige.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078