23948sdkhjf

København køber 400 nye elcykler til hjemmeplejen

Sosu'er og sygeplejersker i hjemmeplejen får nu lidt lettere ved at cykle rundt fra borgere til borgere i Københavns Kommune.

Som et resultat af året "mini-budgetforhandlinger" har sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) fået opbakning til, at kommunen indkøber 400 nye elcykler til hjemmeplejen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Cyklen er det absolut bedste transportmiddel i København, og medarbejderne i vores hjemme- og sygepleje er da også vant til at hoppe på jernhesten, når de skal transportere sig fra borger til borger. Men der er ingen tvivl om, at vores medarbejdere er spændt hårdt for og har et travlt skema. Derfor vil det være en gevinst, hvis de med en elcykel får lettet transporten lidt – og måske vil det endda give lidt ekstra luft i programmet, som vil komme de ældre til gavn, siger Sisse Marie Welling.

Indkøbet af de 400 elcykler, samt 400 cykelhjelme med airbags, koster kommunen 5,4 millioner kroner og forvaltnigen forventer, at de kommer på gaden i løbet af 2022.

Københavns Kommune har i forevejen 240 elcykler i hjemmeplejen, som medarbejdere kan benytte ved særlige behov, for eksempel knæsmerter. Dermed øges elcykelparken væsentligt.

- Det var noget af det, vi bad om, da fagforeningen for nylig havde møde med borgmesteren, og det er rigtig dejligt, at kommunen har valgt at lytte til det. Et job i hjemmeplejen er hårdt, og der er mangel på medarbejdere. Derfor er alt, hvad der kan nedsætte risikoen for nedslidning, en god investering, siger faglig sekretær i FOA social- og sundhedsafdeling, Maria Kim Konstantinidou, som glæder sig over, at kommunen har lyttet.

Med købet af de nye elcykler skal der samtidig indgåes nye lokalaftaler, da nogen medarbejdere modtager godtgørelse for at bruge deres egen cykel.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109