23948sdkhjf

Controlled Polymers opfører helt ny hal til medicinske compounds

Den danske compounding- og masterbatch-producent Controlled Polymers A/S, Ribe sætter nu spaden i jorden for at opføre en ny produktionshal, der bygges for at adskille medicinske materialer fra industrielle.

Tiltaget sker blandt andet med den nye ejer, amerikanske Americhem Inc., i ryggen. Controlled Polymers blev i efteråret 2020 solgt til koncernen, som har syv produktionsenheder i USA, en enhed i Kina og en i Indien.

Americhem Inc. har med Controlled Polymers fået en stærk fabrikant med fokus på medicinsk teknologisk forbindelse til fremtidig ekspansion i Europa. Den produktionsenhed, som Americhem allerede havde i Manchester, England, blev valgt til at lukke i marts i år.
Plast Forum har været på besøg hos projektleder og key account manager Bo Nielsen og André Rosendahl, CSO.

De fortæller, at Controlled Polymers fremstiller compound og masterbatch til høreapparater, medicinteknologisektoren, fødevareindustrien, ingeniørindustrien, med mere.

Alle sammensætninger er kundeunike og kan skræddersyes til både sprøjtestøbning og ekstrudering. Polymertyperne er stort set alle; fra polyolefiner til ABS, PA, POM og PEEK. Derudover er TPE og TPO sammensat ned til 30 Shore A.

- Vi har ingen standardforbindelser og har ikke tænkt os at gå ind i det spil, siger Bo Nielsen og tilføjer, at virksomheden har en god overskudsgrad og har haft det de seneste 15 år.
André Rosendahl fortæller, at Controlled Polymers har en eksportandel på omkring 60 procent i dag. Størstedelen af ​​leverancerne er medicintekniske forbindelser og går til virksomheder i Europa, Nordamerika, Asien og Sydamerika.
- Vi har haft succes i mange år, og med vores nye ejer i ryggen vil vi udvikle dette yderligere, siger Bo Nielsen.

I dag har virksomheden en produktionskapacitet på 7.000 tons om året. Siden opkøbet har ejeren investeret i tre nye ekstruderingslinjer, hvilket har medført en kapacitetsforøgelse på 30 procent.

Den næste investering og udvidelse starter i april i år. Derefter sættes spanden i jorden til opførelsen af ​​en helt ny hal, der er dedikeret til medicinsk sammensætning og masterbatch. Når dette står færdigt i foråret 2023, vil fem nyinvesterede compounding-linjer i første omgang blive løftet. En af disse vil blive konfigureret til bløde materialer.

- Der bliver plads til flere i fremtidig udvidelse, men i første omgang vil vi sikre, at vi har ordentlig luft mellem maskinerne, så vi ikke forurener produktionen på tværs, siger André Rosendahl.
Hallen, der skal bygges, er på 1.500 kvadratmeter fordelt på 900 kvadratmeter produktionsareal og 600 kvadratmeter til kontorer og administration. Hallen bygges til fremtidig udvidelse men også for at produktionen af ​​industrielle og medicinske forbindelser kan adskilles fra hinanden. Hallen opføres som et renrum og bliver certificeret efter ISO 13485.

Al eksisterende medicinteknologisk produktion flyttes dertil, hvilket giver plads til udvidelse af industrisammensætninger, også i den eksisterende hal.
Virksomheden er allerede certificeret efter ISO 9001 og ISO 14001. Den certificering, der nu overvejes, er ISCC Plus.
- Vi har haft en medarbejder, der arbejder med certificerings- og bæredygtighedsspørgsmål siden slutningen af ​​2021. Vi er gået i gang med at undersøge, om vi også skal certificeres efter ISCC Plus inden for et par år, siger Bo Nielsen.
Rosendahl tilføjer, at Controlled Polymers om to til tre år højst sandsynligt også vil have mindst én ekstra produktionsenhed i Europa. Der er ikke igangsat et konkret udvidelsesarbejde, men inden for tre år skal det efter sigende være igangsat, slutter André Rosendahl.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.421