23948sdkhjf

Tættere på praksis: Kommune opretter introstillinger til sygeplejersker in spe

Problemet er kendt i mange kommuner allerede; Der mangler sygeplejersker i kommunerne, og det er også virkeligheden i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Samtidig ser man her et fald i antallet af ansøgere til uddannelsen, og nu vil kommunen gøre noget ved faldet og samtidig fastholde dem, der allerede er undervejs på studierne. 

Kommunen har derfor oprettet fem nye introduktionsstillinger til sygeplejersker in spe, som skal øge interessen for faget, inden de nye årgange sætter sig på skolebænken.

- Det kan eksempelvis være nogen, der holder sabbatår og som gerne vil vide mere om sygeplejerske-faget. I en introduktionsstilling bliver man ansat i minimum seks måneder, man får en mentor og et fagligt forløb, man skal igennem. Stillingerne bliver på ca. 30 timer om ugen, så der også er plads til, at man eventuelt kan læse op på de fag, man måske mangler for at komme ind på studiet, forklarer Christina Aae Henriksson, uddannelseskoordinator for sygeplejestuderende ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Derudover oprettes der nu fem uddannelsesstillinger målrettet dem, der allerede har søgt ind på sygeplejerskestudiet.

- Timetallet bliver tilpasset, så de kan passe studiet, men også have et fagligt relevant studiejob. Jobbet giver dem tilknytning til praksis og de får en mentor, ligesom vi får mulighed for at formidle kontakt mellem studerende og jobmarkedet, siger Christina Aae Henriksson.

Tilbud til sosu’er

Til efteråret bliver der oprettet en tredje stillingstype for de sosu-assistenter, som gerne vil læse videre til sygeplejerske. De kan beholde deres sosu-job på deltid, mens de læser videre, de kan få merit og uddannelsen kan strækkes over længere tid. Og som ved de andre stillinger, vil man også her få en mentor.

Det er netop blevet muligt at læse sygeplejerske-uddannelsen online. Dermed kan man blive boende i Ringkøbing-Skjern Kommune, passe sit job her og samtidig deltage i undervisningen. Hvis man følger undervisningen fra Studiecentret i Innovest, kan man samtidig få det sociale fællesskab, som mange også forventer at være en del af, mens de studerer.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stor nedriver følger kollegaer og halverer sit overskud
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094