23948sdkhjf

Vækststrategi mangedobler overskuddet hos østjysk maskinproducent

Langå-virksomheden Unimec, der fremstiller højteknologiske specialmaskiner, har for andet år i træk præsenteret et stærkt og forbedret regnskab.

Tallene for regnskabsåret 2021 viser en stigning i omsætningen på 50 procent og et overskud før skat på 1,9 millioner kroner mod sidste års 248.000 kroner. Hertil er medarbejderstaben udvidet fra 15 til 27 ansatte.

Succesfuld rekruttering

Sidste år udvidede automations- og ingeniørspecialisterne partnerkredsen med et nyt medlem, mens en ny og mere professionelt orienteret bestyrelse blev ansat. Udskiftningerne i ledelsen skete som led i en større forandringsproces, som blev sat i værk i 2020.

Strategien er udarbejdet efter et ønske om styrke egne kompetencer og kapaciteterne inhouse og bedre at kunne imødekomme de mest krævende kundekrav inden for blandt andet automation-, service- og kvalitetsområdet. Hertil har det været et vigtigt mål at gå efter at kapre nye kunder i medicinal- og pharmaindustrien.

De nye tiltag har vist sig særdeles effektive og har kastet flere ny kunder af sig på de nye markeder. Succesen kan også ses i tilgangen af ansatte, som er tæt ved fordoblet på blot et år, hvor særligt konstruktions- og automationsafdelingerne har fået mange nye kræfter ind. Det vækker selvsagt glæde hos Lasse Taulborg Madsen, direktør og partner i Unimec.

– I slutningen af 2020 besluttede vi at implementere en ny langsigtet vækststrategi, og det gør os ekstra stolte, at vi har formået at foretage betydelige investeringer i nye medarbejdere samtidig med, at vi har forbedret vores indtjening. Ud over at have øget vores mekanikressourcer har vi også investeret stort i el-delen og er dermed en stærkere partner for vores kunder, da vi nu har alle ressourcer inhouse, siger han i en pressemeddelelse.

Vil være strategiske partnere

For at kunne fortsætte fremgangen har Lasse Taulborg Madsen og de andre partnere, Henrik Lund Andersen og Martin Hundevad, valgt, at overskuddet investeres i to nye CNC-maskiner, en udvidelse af lageret samt oprettelse og drift af et nyt servicekoncept, der implementeres i løbet af efteråret. 

Investeringerne skal gøre Unimec endnu mere attraktive overfor eksisterende såvel som nye kunder.

– Vi arbejder på at kunne tilbyde så komplette løsninger som muligt, så vi kan knytte os endnu tættere til vores kunder og blive deres foretrukne valg, hver gang. Ideelt set tager vi det endelige skridt fra at være leverandør til at være kundernes strategiske partnere inden for en kort årrække, siger Lasse Taulborg Madsen. Han tilføjer:

– Som strategisk partner kan vi bidrage med vores specialviden og erfaringer og kan være med til at se muligheder og løsninger i kundens projekt langt før i processen end tidligere. Vi er godt på vej, og det er vores fornemmelse, at vores investeringer anerkendes af vores kunder, og ordrebogen ved indgangen til 2022 er rigtig fin. Så vi forventer fortsat vækst.

Unimec A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 11,3 8,0
Driftsresultat 2,0 0,3
Resultat før skat 1,9 0,2
Årets resultat 1,5 0,2
Balancesum 19,6 12,8
Egenkapital 4,0 2,6
Antal ansatte 27 15
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Derfor endte historisk atombunker i Rold Skov
Brændselsceller kan blive endnu større
De fræser brændselscelle-værktøjer med my-præcision
Jysk elementproducent mere end tredobler sit overskud
Hollandsk rådgiver vinder millionkontrakt på ny trafikmodel
Ingeniør: Ikke nok at frabede sig hop på fantribune i Parken
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.109