23948sdkhjf

Kapitalfond og direktør køber sig ind i BM Silo

Holstebro-virksomheden sætter gang i et generationsskifte. Det sker med salget af 44 procent af aktierne i selskabet til Den Sociale Kapitalfond Invest.

Samtidig træder administrerende direktør Lisbeth Barnbæk Nielsen også ind som medejer. Hun kom til virksomheden i oktober 2021.

Dorte Zacho Martinsen, der tidligere har været administrerende direktør, og siden bestyrelsesformand, træder ud af ejerkredsen, mens hendes mand Claus Martinsen, der er udviklingsdirektør, bliver som majoritetsaktionær.

Investor Mogens Rüdiger bliver ny bestyrelsesformand.

Med salget ønsker Dorte Zacho Martinsen og Claus Martinsen at sætte gang i et glidende generationsskifte, der skal fremtidssikre BM Silo, både kommercielt og i relation til de værdier, virksomheden har været drevet efter.

- Det er vigtigt for mig, at BM Silo kan fortsætte sin udvikling som en god og stærk virksomhed forankret her i lokalområdet, men med et stigende antal af internationale kunder. I efteråret hentede vi Lisbeth Barnbæk Nielsen ind som ny CEO, hvilket jeg er virkelig glad for, siger Claus Martinsen i en pressemeddelelse.

- Dertil har vi været i dialog med Den Sociale Kapitalfonds investeringsteam og har lært dem at kende som kompetente, ordentlige og med god forståelse for vores forretning. For mig er det et godt team, der nu vil hjælpe med at tage BM Silo på den næste del af rejsen, fortsætter han.

Den Sociale Kapitalfond Invest bygger på ideen om at investere kapital og kompetencer i virksomheder og organisationer, som bidrager til at løse sociale problemer. Fonden blev etableret i 2011 af TrygFonden og Lars Jannick Johansen, og udover BM Silo har fonden blandt andet investeret i Watercare, der udvikler produkter til rensning af spilde- og overfladevand, Koatek, der leverer finmekaniske komponenter, og Hitsa, der fremstiller byrumsinventar.

- Over de seneste år har jeg lært Den Sociale Kapitalfond Invest at kende som en ambitiøs partner med stærke værdier, der vil sikre det sociale og bæredygtige arbejde, som vi allerede arbejder med. Når alt kommer til alt, får vi en professionel partner til yderligere udvikling af BM Silo. Personligt ser jeg en utroligt spændende mulighed for i at blive medejer i det nye setup og fortsat lede virksomheden, siger Lisbeth Barnbæk Nielsen.

Hos Den Sociale kapitalfond ser Lars Jannick Johansen, BM Silo som en førende virksomhed, når det kommer til social ansvarlighed.

- På samme tid gør BM Silos produkter en positiv forskel i verden, blandt andet ved at bidrage til øget ressourceudnyttelse og mindre spild af råvarer, ikke mindst i fødevaresektoren. Dette, kombineret med en effektiv produktion, betyder, at vi, på trods af turbulens på markedet, ser et godt potentiale fremadrettet for BM Silo som en indflydelsesrig dansk virksomhed på det globale marked, siger han.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08